Prostreno.cz

Důvody, proč se po cvičení cítíte pod psa

Pravidelně docházíte do posilovny a s vypětím všech sil plníte svůj tréninkový plán. Jenže ouha, stále ze sportu nemáte to správné potěšení a marně čekáte, kdy vás to začne konečně bavit. Asi na to jdete úplně špatně! Kdy zkusit změnu?

Říkáte si, že potit se a pálit nechtěné kalorie není žádná věda? No, jak se to vezme. Tady jsou možné příčiny, proč se po každém tréninku cítíte jako po boji, což rozhodně není dobře - na celkové motivaci se to pěkně podepíše. Co vám nesedí?

Zapomínáte na strečink

Dokončíte poslední sérii cviků a už letíte do šatny. Chyba! Svaly se posilováním zkracují, proto je nutné je po cvičení protáhnout a uvolnit, aby si zachovaly flexibilitu. Důležité je to i pro jejich regeneraci po námaze. V opačném případě druhý den stěží vyjdete schody!

Osobní fitness trenérka celebrit Andrea Metcalf doporučuje nejprve zapojit protichůdné svaly. Například chodit pozpátku na běžeckém páse alespoň pět minut po tom, co jste na něm uběhli pár kilometrů. Dále protáhnout každý zatěžovaný sval zvlášť, vytvářením rovnoměrného tlaku. Věřte, že tahle dáma ví moc dobře, o čem mluví.

Málo odpočíváte

Pořád jste na svých křivkách nezaznamenali žádné extra viditelné výsledky, a to se dřete už nějakou dobu? Tenhle stres neprospívá ničemu. Podle výše zmíněné profesionálky vás to bude nutit „makat“ víc a hlavně nad vaše fyzické možnosti. Nic proti pohybu navíc, ovšem nesmíte se okrádat o relaxační čas na zotavení.

Nadměrné cvičení vede jenom k nervozitě a únavě. Když cítíte, že jste vyčerpaní ještě před začátkem tréninku, vaše tělo prosí o pauzu. Vezměte si den volna a vyrazte třeba na procházku,“ radí fitness guru.

Fitko, co vám nesedí

Vaše sousedka si nemůže vynachválit cross fit, při kterém se posiluje komplet celé tělo pomocí vlastní váhy a aerobního cvičení. Přísahala, že po něm zhubla několik kilo, takže vás to nesmírně nadchlo. Jenže co čert nechtěl, po pár lekcích toho máte plné zuby a víte, že tohle není to pravé. Nechcete ale vypadat jako outsider bez fyzičky, tak dřete a trpíte!

Je úplně jedno, jestli je to cross fit, jóga nebo spinning. Nemá smysl se do ničeho nutit. Andrea Metcalf je toho názoru, že místo utrpení se lepší radši se vrátit k činnosti, kterou jste dělali předtím. Nebo si najděte něco nového, kde se opravdu najdete. Psychika je při sportu důležitá víc, než by se mohlo zdát!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat