Prostreno.cz

Svačinky do práce. Máme tipy od pondělí až do pátku

Také vás v kanceláři odpoledne přepadne chuť na něco dobrého, čím byste zahnali neodbytný hlad? Pak je dobré mít po ruce či v šuplíku svačinku, která zasytí a dodá vám potřebnou energii přežít do konce pracovní doby.

A jaké dobroty byste si měli sbalit jako první pomoc při odpoledním hladu?

Pondělí: Dýňová semínka

Dýně jsou všude okolo nás. Většina z nás využije dužninu, ale semínka končí v koši. A to je věčná škoda. Semínka očistěte, nechejte oschnout a na pánvi či v troubě lehce opražte a poté osolte. Hrstička téhle svačinky vás dokonale zasytí, „nakopne“ a dodá tělu potřebné živiny.

Úterý: Jablka s pomazánkou

Hodit do tašky či kabelky ráno jablko (nebo dvě) není nic složitého. A když na ně v šuplíku bude čekat proteiny napěchovaná oříšková pomazánka (například arašídové máslo), získáte úžasnou kombinaci, která potěší nejen chuťové pohárky, ale i váš vyčerpaný organismus.

Středa: Sýr cottage

Sice vyžaduje spíš lednici, nikoli šuplík, ale svou „práci“ odvede. Zvláště když k němu přibalíte nějaké to čerstvé ovoce, abyste bílkoviny ze sýra doplnili také vitaminy a vlákninou, jež pomůže zasytit.

Čtvrtek: Vajíčka natvrdo

Možná si říkáte, že tahle svačina je trochu „old school“, ale naše babičky věděly, proč se u nich vajíčka natvrdo těšily takové oblibě. Obsahují pořádnou porci proteinů a antioxidantů. Můžete ho „slupnout“ jen tak, ale když k němu přidáte plátek celozrnného chleba, neuděláte chybu.

Pátek: Instantní ovesná kaše

Dokonale zasytí a dodá potřebné živiny. Ovšem může být poněkud riskantní – tedy pokud si při jejím nákupu nedáte pozor na složení. Většina kaší v regálech je napěchována cukrem. Tak těm se vyhněte. Naštěstí někteří výrobci mysleli i na ty, kteří hledají spíše kvalitu. A tak vám nezbývá než číst etikety a najít tu pravou kaši pro svůj jazýček.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat