Prostreno.cz

Bylinky na vysoký krevní tlak

Vysoký tlak je vedle kouření a nadváhy rizikovým faktorem pro vznik mnoha srdečních onemocnění. Máte s ním problémy, protože jeho hodnoty se pohybují v nebezpečných číslech? Vyzkoušejte domácí léčbu!

Mnoho lidí nevidí na vysokém tlaku nic drastického, a proto tenhle jev přecházejí s tím, že o nic nejde. Jenže ono jde - a o hodně! I když si pacient zprvu ničeho neobvyklého nevšimne, postupem času se dostaví bolesti hlavy, nedostatek energie, bušení srdce a nespavost. Výjimkou nejsou ani poruchy vidění či krvácení z nosu. Chcete pomoci léčbě vysokého tlaku přírodními prostředky? Tyhle fungují…

Plavuňový polštář

Za vysokým tlakem může v některých případech stát hyperfunkce ledvin. Jako prevence vám poslouží obyčejný polštář naplněný plavuní. Naplňte ho 100 až 300 gramy této sušené chráněné byliny, množství záleží na velikosti těla a postižené oblasti. Tuto léčivou lůžkovinu si přikládejte na ledviny, ideálně když na ní vydržíte spát po celou noc. Tak se totiž dá účinně předcházet změnám tlaku, aby nelétal „jako na houpačce“.

Kokoška pastuší tobolka

Čaj z tohoto zázraku vám hodí záchranné lano. Máte tušení o jeho schopnostech? Kokoška je výborná léčivá bylinka, která snižuje tlak vysoký, ale umí to i opačně – tedy zvyšuje tlak nízký. Takové dva v jednom! Vrchovatou čajovou lžičku přelijte vroucí vodou a po půl minutě louhování sceďte. Pijte dva až tři šálky denně a lékaře při příštím měření jistě potěší vaše ukázkové hodnoty.

Jmelí

Další „srážeč“ tlaku je jmelí. Polévkovou lžíci namočte na dvanáct hodin do ¼ litru studené vody, což odpovídá jednomu plnému šálku. Nálev mírně zahřejte, poté sceďte a s chutí na zdraví. Dávkování? Třikrát denně.

Ostatní léčebné metody

Menší ručník navlhčete ve studené vodě. Neměl by však být úplně mokrý, zkrátka tak akorát. Přes noc si ho položte na oblast srdce, přikryjte igelitovou fólií a jako poslední vrstvu přiložte suchý ručník. Připomíná vám to první pomoc pro bolavý krk? Trefa. Jen ve větším měřítku!

Rýžová dieta

Rýže natural je velmi vhodný „prášek“. Vašemu tělu přinese spoustu důležitých živin. Vždyť obsahuje skoro desetkrát více minerálů v porovnání s rýží loupanou! Proto funguje jako přírodní regulátor krevního tlaku. Nejlepší léčebné výsledky má podle lékařů jídelníček skládající se z rýže natural, tvarohu a zeleninových salátů. Jdete do toho?





Tip na večeři

Více tipů

Kuře na paprice

(4 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat