Prostreno.cz

Které nemoci trápí jednotlivá znamení zvěrokruhu

Astrologové tvrdí, že každé sluneční znamení je náchylné k nějakým zdravotním neduhům. Kdo se podle nich často potýká s migrénou a koho tíží zažívací potíže? Pojďte to zjistit s tímto netradičním horoskopem!

Povaha není jediná věc, která se dá vyčíst z měsíce narození. Podle něj se dá spolehlivě určit i „diagnóza“ na míru! Co vy na to, sedí to?

Beran

Jestli jde někdo „hlavou proti zdi“, pak určitě jedinec narozený v Beranu. Proto jsou pro něj typické bolesti hlavy, migrény a nespavost, které pramení z rychlého životního tempa. Ideální bylinky na zmírnění potíží jsou meduňka a rozmarýn.

Býk

Jeho hlavním mottem je užívat si života plnými doušky. Miluje dobré jídlo i pití a náležitě si je dopřává. Jenže ty následky! Býk má totiž sklony k zažívacím problémům. Pomůže mu máta či odvar z artyčoku, které trávení trochu uklidní.

Blíženci

Duševní všestrannost a bystrý intelekt - to je ukázkový Blíženec. Na druhou stranu je to hodně přecitlivělý člověk. Často ho přepadá nervozita, jeho vnitřní stres nahrává dýchacím komplikacím. Pocuchané nervy zklidní čaj z kozlíku lékařského. Trocha zaslouženého odpočinku rovněž neuškodí!

Rak

Rak se vyznačuje lehkou psychickou labilitou. To má vliv na rozbouřený žaludek i metabolismus, což je možná důvod, proč má sklony k nadváze. Perfektní léčba pro toto vodní znamení je pití zázvorového a mátového čaje nebo odvar z řebříčku.

Lev

Nechuť podřizovat se, pracovitost, cílevědomost a touha po uznání. Vítejte ve světě Lva! Tihle „pracanti“ občas neumí vypnout a odpočívat. To vede k vysokému krevnímu tlaku a srdečním potížím. Vhodným lékem je šťáva z červené řepy a čaj z kopřivy.

Panna

Hlavním rysem Panny je starostlivost, pilnost a nezávislost. I když se tito jedinci o své zdraví pečlivě starají, jejich nejcitlivější místa jsou střeva a nervová soustava. Na správné trávení se doporučuje přidávat do jídla kmín, kopr a zázvor. Stresové napětí uvolní majoránka.

Váhy

Zrozenec ve Vahách miluje hezké oblečení, šperky a má smysl pro detail. I když si libuje ve svobodě a nezávislosti, zpravidla nedokáže žít sám. Špatně snáší změny a nečekané události. Měl by si dávat pozor na konzumaci alkoholu, protože jeho „Achillova pata“ jsou ledviny. Urologický čaj a odvař z petržele je správná prevence!

Štír

Jakmile si Štír něco usmyslí, nic ho nezastaví. Je těžké dostat se mu na kobylku, protože je uzavřený a nebývá moc sdílný. Jeho osudem jsou trable s pohlavními orgány a vylučováním. Konzumace chilli papriček a popíjení čaje z pelyňku a kontryhele to ale dokáže napravit.

Střelec

Tenhle jedinec je velice aktivní a snadno navazuje přátelské vztahy. Rozhoduje se rychle, míří přesně, jenže občas přestřelí. Nedbá totiž na správnou životosprávu a hřeší s kalorickými jídly. Na zažívání by měl užívat pampeliškový čaj a odvar z čekanky.

Kozoroh

V povaze Kozorohů dominuje vážnost, pracovitost a vytrvalost. To jim bohužel stěžuje náchylnost k alergiím, kožním vyrážkám a bolestem zubů. Pokožce prospěje odvar z přesličky, chrupu obklad z hřebíčku.

Vodnář

Romantická povaha podtržená oduševnělostí a touhou experimentovat. Vodnář nikdy nehází flintu do žita, ale jde si tvrdě za svým cílem. A z toho má pravděpodobně ty křečové žíly! Naštěstí je tady léčba v podobě odvaru z třezalky tečkované a čaje ze jmelí.

Ryby

Jedinec v Rybách se vlastně hledá celý svůj život. Má přátelskou a nesobeckou povahu, dokáže poradit všem okolo, jen sobě samému ne. Často se ocitá ve smutku a depresi, což může zahnat čajem z řebříčku a hlohu obecného.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat