Prostreno.cz

Muži by měli cvičit alespoň třikrát týdně

Muži mající potíže s kvalitou spermií by měli povinně naklusat do posilovny, jiné tělocvičny či fitcentra a začít pravidelně alespoň třikrát týdně s intenzivním pohybem. Podle íránských urologů se totiž taková změna životního stylu výrazně a pozitivně odrazí na kvalitě jejich ejakulátu. Nejenže mají spermií více, ale tyto jsou zdravější a rychleji se pohybují v ženských pohlavních cestách.

Podle vědců z íránské Orumíje je nejideálnější běh. Třikrát až pětkrát týdně pětadvacet až pětačtyřicet minut běhu zvýší o pětinu počet spermií v ejakulátu a také zvýší rychlost jejich pohybu.

„Cvičení může být jednoduchou, levnou a velmi účinnou metodou zlepšování kvality spermatu u mužů se sedavým životním stylem,“ tvrdí doktor Behzád Hadžízadíh Maleki z Orumijské univerzity.

Pohyblivost spermií se v jeho experimentální studii cvičením zvýšila o dvanáct procent a počet zdravých spermií v ejakulátu o dvaadvacet procent.

Odložte půllitr

Muži, kteří mají potíže s plodností, by se také měli zamyslet nad tím, co jedí. A co pijí. Pro některé z nich máme špatnou zprávu. Milovníci piva totiž nepatří zrovna mezi nejplodnější hřebce. Zjistili to dánští andrologové, podle nichž konzumace alkoholu už v množství čtyř velkých piv týdně negativně ovlivňuje plodnost mužů. Takové množství alkoholu lékaři přitom z hlediska jiných aspektů zdraví považují za zdravou míru konzumace, pokud tedy není celé množství vypito najednou.

Alkohol podle řady výzkumů může zdraví prospívat, když je konzumován pravidelně v malých dávkách. Nárazová konzumace většího množství je škodlivá. Stejně jako pravidelné pití většího množství alkoholu. Dánští specialisté na plodnost mužů však tvrdí, že to, co je považováno za bezpečné množství alkoholu, může škodit spermiím.

Podle jejich výzkumů už čtyři velká piva týdně zhorší kvalitu spermatu. Vyjádřeno v čistém alkoholu to znamená více než 7,5 mililitru etanolu konzumovaného týdně. A čím více samozřejmě muži pijí, tím je negativní vliv alkoholu na produkci spermií vyšší.

Pravidelná konzumace většího množství alkoholu negativně ovlivňuje pohlavní hormony v těle mužů a zdraví jejich spermií… Čím více muž pije, tím méně spermií tvoří a tím jsou tyto spermie méně kvalitní,“ tvrdí dánští vědci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat