Prostreno.cz

Opravdu potřebujete krém s UV faktorem i v zimě?

Také jste nejspíš četli a slyšeli spoustu rad doporučujících používání krémů s ochranným UV faktorem i v zimních měsících. Ale v zimě je přeci tak málo slunce, že nám nemůže ublížit! Nebo může?

Hned na začátku je třeba tuto otázku zodpovědět. Může. Sluneční paprsky možná tolik nehřejí jako v jiných ročních obdobích, ale to neznamená, že by škodlivé UV záření neobsahovaly.

Proč tedy i nyní sáhnout po zásobách opalovacích krémů a spol. a každý den je používat?

Ubližuje, i když nesvítí

Myslíte, že vás zatažená obloha, které si v zimě „užíváme“ až až, před sluncem ochrání? Bohužel. Mraky může proniknout až 80 % slunečních paprsků – ať už je vidíte nebo ne. A tak je na čase pokožku před nimi chránit.

Proti stárnutí

Slunce přispívá ke stárnutí naší pokožky, a proto se vyplatí ji před tímto „nepřítelem“ chránit. Mimochodem, řada ochranných krémů přímo obsahuje i živiny, které ve vaší pleti bojují proti vráskám.

Ochrana i uvnitř

Látky obsažené v krémech s ochranným UV faktorem působí také jako jakýsi štít před škodlivými vlivy prostředí, ve kterém se pohybujeme. Záření z počítačů, elektrických spotřebičů, umělého osvětlení… Ani ty naší pokožce příliš nesvědčí, tedy pokud není chráněna.

Nepřátelské hory

Nejen v létě u moře je naše pokožka více ohrožena škodlivými vlivy slunečního záření! Stejně tak je tomu i v zimě na horách. S každými metry, které vystoupáme výš na sjezdovce pod., stoupá také intenzita slunečních paprsků. A tak je „opalovák“ na horách nutností!

Malá výdrž

Ačkoli v létě si ochranný krém aplikujeme na tělo několikrát denně (potíme se, koupeme…), v zimě – pokud už ho použijeme – si vystačíme s jedinou aplikací. A to je chyba. Mráz, sníh, vítr, pocení při zimních sportech, to vše snižuje výdrž krému s UV faktorem. A tak jej na pokožku nanášejte během dne opakovaně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat