Naučte se být produktivnější během několika sekund

Kolega je příliš hlasitý, v e-mailu se nahromadilo tolik pošty, že vám to vzalo veškerý optimismus, taky se nemůžete odpoutat od sociální sítě… Tohle všechno jsou lákadla, která vás okrádají o čas. Naštěstí existuje pár (vědecky podložených) rad, které produktivitu práce spolehlivě zvyšují – během několika sekund! Tady jsou!

Termíny, uzávěrky, úkoly, výzvy. Je těžké jim čelit, když vaše mysl dělá všechno možné. Víte, jak ji oblafnout a zvýšit svůj výkon? Počítejte do pěti.

Zapněte si rádio

Je prokázáno, že typ písní, které v průběhu dne slyšíte, může vaše soustředění a produktivitu práce zvýšit - nebo naopak utlumit. V jedné studii z roku 2016 účastníci výzkumu poslouchali šťastnou, rytmickou hudbu typu Žlutá ponorka od Beatles. Ti se cítili skvěle, lépe spolupracovali s kolegy a úkony jim snáze šly od ruky, což se nedalo říct o těch, kteří se zaposlouchali do songů o nešťastné lásce, zradě a smrti. Tudíž i vy třiďte to, co se dostane k vašim uším!

Zajistěte přísun světla

Pokud vaše práce vyžaduje hodně koncentrace, zapněte stolní lampu. Když japonští vědci testovali koncentraci respondentů v různých světelných podmínkách, zjistili, že zářivky zvyšují soustředění o celých 5 procent. Šero ti nechte na doma!

Napište si seznam úkolů

Co by se mělo stát vaší každodenní rutinou? Studie Kolumbijské univerzity jasně potvrzuje, že pokud si svoje úkoly sepíšete, lépe na ně reagujete. Prostě a jednoduše věnujte pár minut denně na souhrn všeho, co chcete udělat. To vám zajistí lepší využití pracovní doby. Ihned.

Stáhněte topení

Máte v kanceláři teploučko? Skvělé, ale právě tyhle podmínky otupují vaši touhu dodělat vše potřebné. Pracovní tempo se stává línější, protože se cítíte pohodlně a nic vám nechybí. Aspoň tak to tvrdí vědci z Japonska, jejichž studie jasně hovoří o tom, že ti, kterým je zima, úkoly dokončují mnohem dřív než ostatní.

Oklopte se zelení

Příroda je mocná čarodějka a ti, kdo se často nemohou soustředit na práci, nebo potřebují okamžitou vzpruhu, by si na stůl měli dát květinu. To je zjištění vědců z Michiganu. Pokud to vaše práce umožňuje, zkuste si během dne odskočit do přírody a procházet se 30 minut. I když si říkáte, že na něco takového přece nemáte čas, výzkumnicí oponují. Podle nich i pouhé sledování přírody dělá zázraky. Po návratu do kanceláře rozptylování zmizí a vy směle budete pokračovat ve svých úkolech. Možná to stojí za pokus…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat