Prostreno.cz

Potraviny pro ploché břicho. Dopřáváte si je pravidelně?

Není obvod vašeho pasu úplně podle představ? Nezoufejte, nejste první ani poslední. Pokud toužíte po elegantním a plochém bříšku, hodně vám pomůže jídelníček!

Jak na ideální křivky? Buďme upřímní – bez trochy pohybu se to neobejde. Podstatnou roli ve vaší proměně však hraje i strava. Do jídelníčku je třeba zařadit potraviny s vysokým obsahem vlákniny a antioxidantů. Tahle „zeštíhlovala“ totiž udržují zdravý metabolismus a to je ta správná cesta k hubnutí. Po čem sáhnout?

Mandle

Chutné a všestranné plody mandlovníku obsahují bílkoviny, vlákninu a vitamin E, což je silný antioxidant. Rovněž jsou výborným zdrojem hořčíku, který tělo potřebuje k výrobě energie, budování a udržování svalové tkáně a regulaci hladiny cukru v krvi. Je známo, že stabilní hladina krevního cukru předchází nezvladatelným chutím a přejídání. Mandle mají dokonce schopnost „blokovat“ kalorie. Složení jejich buněčných stěn totiž snižuje absorpci tuku!

Vejce

Dokonalejší zdroj bílkovin jen tak nenajdete. Vajíčka jsou respektována všemi dietology, protože přítomné proteiny a tuk přispívají k pocitu sytosti. Výsledky posledního amerického průzkumu prokázaly, že ti, kteří je jedli v dopoledních hodinách, se po celý den cítili méně hladoví – na rozdíl od druhých, kteří se po probuzení ládovali bagetami. O důvod víc, proč si je dělat každý den k snídani!

Sója

Sójové boby jsou zásobárnou antioxidantů, vlákniny i bílkovin. Navíc jsou neuvěřitelně všestranné! Hodí se do smoothie, polévek i tofu. Jak ukazují závěry studie uveřejněné v jistém odborném časopise zabývajícím se výživou, dietáři, kteří jako náhradu jednoho jídla pijí sójové mléko, rychleji ztrácí na váze v porovnání s těmi, kteří popíjí klasický dietní mléčný nápoj.

Jablka

V jednom velkém jablku naleznete pět gramů vlákniny. A protože se skládá z 85 procent z vody, zasytí vás „jako nic“. Studie zveřejněná v zahraničním odborném časopise Výživa potěšila všechny, kdo na jablka nedají dopustit. Její výsledky totiž potvrdily, že ženám s nadváhou pomáhají tři plody denně k úbytku nadbytečných kil. Kromě toho jablka také snižují cholesterol a prokazatelně pomáhají v boji proti některým druhům rakoviny.

Listová zelenina

V čem vám prospěje? Zasytí bez následků. Jeden šálek špenátu obsahuje pouhých 40 kalorií. Ve stejném množství brokolice číhá jen 55 kalorií. „Zelenáči“ vám poskytnou i dávku vápníku. A ten je základní složkou při svalových kontrakcích. Jinými slovy – je to palivo pro váš trénink.

Jogurt

Závěry nedávné studie citované v Mezinárodním magazínu obezity šokují. Podle nich konzumace jogurtů zeštíhluje břicho! Probiotické bakterie udržují v kondici trávicí systém, což se promítne i v otázce nadýmání a zácpy – nepřátel štíhlého pasu. V obchodě vybírejte ty neslazené, s nízkým obsahem tuku. Pak už jen nakrájet zmíněné jablko a zdravá svačinka je na světě!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat