Prostreno.cz

Upevněte své zdraví bylinkovou očistnou kúrou krve

Začátek roku bývá, vedle předsevzetí, také obdobím detoxikací, půstů a ozdravných kúr orgánů v těle. Proč se ale nezaměřit i na nejvzácnější tekutinu, která vám koluje v žilách? Pročištěním krve totiž můžete předejít celé řadě onemocnění. Jak na to?

Každý den se do vašeho krevního oběhu dostane celá řada toxinů a škodlivých látek. Z jídla, vzduchu, léků, kosmetiky… Nebezpečí zkrátka číhá všude. Vyčistěním krve pomůžete ledvinám a játrům eliminovat tyto nežádoucí směsi a zabránit jejich koncentraci. A nejlepší způsob je vydat se přírodní cestou, jak jinak! Bylinková čajová očista vás na holičkách nenechá!

Lék s vůní kopřivy

Na přípravu směsi budete potřebovat 20 gramů kopřivy dvoudomé, 10 gramů pampelišky, 10 gramů pelyňku a 10 gramů jitrocele kopinatého. Dvě polévkové lžíce namíchaných bylinek přelijte ½ litrem vroucí vody a nechte zhruba 15 minut louhovat. Po scezení pijte třikrát denně třetinu nálevu.

Na vlně řebříčku

Smíchejte 20 gramů řebříčku obecného, 10 gramů jitrocele kopinatého, 10 gramů máty peprné a 20 gramů zeměžluče lékařského. Dvě čajové lžičky zalijte stejným množstvím vody jako v předchozím případě a dopřejte si šálek dvakrát za den. V i ideálním případě na lačný žaludek.

V rytmu černého bezu

Připravte si 20 gramů černého bezu, 40 gramů listů břízy bělokoré (seženete v bylinkářství), 20 gramů kopřivy dvoudomé a 20 gramů trnky obecné. Jednu čajovou lžičku nechte pět minut louhovat ve 200 mililitrech vroucí vody. Zbývá už jen scedit a užívat třikrát denně.

Na zdraví! A to doslova…

Zdroj: www.lifewithherbs.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat