Prostreno.cz

Potraviny, které vám dodají energii

Svátky jsou za námi, je čas vrátit se zpět do reality. Jenže vy se cítíte vyčerpaní a postrádáte síly ke zvládnutí pracovního náporu! Co s tím? Dejte si něco na zub a hned bude lépe. Jak se nabudit?

Káva vám v krizi jistě pomůže, ale co si budeme povídat, nejde ji pít pořád. Naštěstí je tu plán B! Tím je seznam superpotravin, které vám dodají vitalitu a tolik potřebnou energii. Ale pozor, to zdaleka není všechno. Pomáhají také při hubnutí!

Na nákupní seznam si tedy rozhodně připište:

Fazole

Mnozí se jim vyhýbají, protože způsobují plynatost. Ovšem to je malá „daň“ za všechny benefity, které vám tahle luštěnina může nabídnout. Fazole mají nízký glykemický index, ale skvěle zasytí. Zároveň vás povzbudí díky minerálům a stopovým prvkům podporujících nervovou soustavu. Navíc omlazují buňky v organismu. Učiněný elixír mládí!

Ovesné vločky

Zdravá a vyvážená snídaně, co vám zajistí „pohon“ až do oběda. Ovesné vločky jsou bohaté na vápník, draslík, hořčík, vitamin E, vlákninu a další živiny, které zatočí s únavou. Oves má dokonce antidepresivní účinky, zvyšuje pozornost a napomáhá soustředění.

Avokádo

Tohle exotické ovoce je kouzelný životabudič. Jeho velkým plusem je vysoký obsah lecitinu - látky, která se podílí na nervových procesech. Avokádo je také zásobárnou vlákniny, draslíku i mědi. To organismu přináší energii. Rovněž podporuje spalování tuků.

Banány

Dokonalá a lehce stravitelná svačinka, pokud se člověk potřebuje „vzpružit“. Banán vám poskytne vitaminy A a C, železo, fosfor i hořčík. Tím zajistí správnou funkci svalů, nervů a téměř okamžitě zažene únavu. Vytváří dokonce pocit pohody.

Ananas

Tajemství ananasu se skrývá v enzymu bromelin. Ten má v rukou zlepšení fyzické kondice. Ovšem důvodů, proč ho mít rádi, je ještě víc. Urychluje spalování kalorií i rekonvalescenci po úrazech.

Brokolice

Z letargie dokáže probudit i tenhle přírodní zázrak. Z brokolice můžete čerpat vápník, kyselinu listovou, betakaroten a především vitamin C. Je dokázáno, že konzumace vitaminu C vede k bdělosti a snižuje tvorbu stresových hormonů. To není od věci!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat