Prostreno.cz

Zázrak ve sklenici. Jak vám prospěje citronová voda?

Říkáte si, proč tolik lidí pije po ránu na lačný žaludek sklenici vody s citronovou šťávou? Přemýšlíte, že byste se k této „tradici“ také přidali? Pak pro vás máme hned 10 důvodů, proč je to dobrý nápad!

Čím nám sklenice vody se šťávou z poloviny citronu každé ráno prospívá?

Potřebná hydratace

Tělo je po spánku dehydratované, a tak mu sklenice vody udělá dobře. Citron pak přidá dávku vitaminu C a také hořčík, vápník a draslík. Skvělý start pro náš organismus!

Ranní detox

Citron pomáhá z těla odplavovat škodlivé toxiny, takže si díky němu můžete dopřát každodenní očistu organismu.

Zdravější trávení

Kyselina citronová napomáhá trávení. A je známou věcí, že s trávením souvisí celá řada dalších pochodů v našem těle. A také naše snahy o hubnutí!

Spokojená játra

Citronová šťáva pročisťuje také játra a podporuje jejich detoxikační úlohu v organismu. Navíc díky ní játra vylučují více potřebných enzymů.

Silnější imunita

Prevence nachlazení a viróz? Ano, sklenice vody s citronovou šťávou. Vysoký obsah vitaminu C a dalších antioxidantů zaručí posílený imunitní systém.

Krásná pleť

Dalším z pozitiv vitaminu C je jeho vliv na stav naší pokožky. Navíc ta potřebuje hydrataci i „zevnitř“, takže ji ranní sklenice vody s citronem zaručeně potěší.

Pohodové nervy

Draslík, který se v citronu rovněž nachází, napomáhá správné funkci nervové soustavy. Tak proč toho nevyužít?

Nižší tlak

Citrony dokáží snížit krevní tlak, a to při pravidelné konzumaci. Pokud vám tedy lékař diagnostikoval hypertenzi, určitě svůj den začněte právě tímto ovocem!

Nebolavé klouby

Cítíte při vstávání v těle každý kloub? Pak vám pravidelné pití vody s citronem může pomoci! Ukazuje se totiž, že látky, jež obsahuje, našim kloubům prospívají.

Ustrašení mikrobi

Citron má dezinfekční účinky, a tak pomáhá z těla vyhnat patogenní mikroorganismy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat