Prostreno.cz

Proč už nehubnu? Poznejte nejčastější příčiny

Změnila jste životní styl, vybíráte si, co jíte, permanentku do fitness centra využíváte na maximum. A první úspěchy už se i dostavily – díky svému úsilí obléknete o velikost či dvě menší kalhoty. Jenže z ničeho nic se ručička na váze zastavila a nehodlá dál klesat. Co teď?

Důvodů, proč po prvních úspěších v hubnutí přichází stagnace, je spousta. My vám přinášíme přehled 5 nejčastějších.

Přestala jste hlídat porce

I když zpočátku jste si všechno odvažovala a kalorie počítala úplně vzorově, teď už to máte přeci v malíčku, a tak si jídlo nandáváte od oka. Jenže u některých potravin může být i pouhá lžíce navíc velký rozdíl! A kalorie tiše narůstají, aniž byste si toho byla vědoma. Zkuste si více hlídat porce – možná už nemusíte vážit a počítat, často by se stačilo jen víc soustředit.

Až moc se odměňujete

Motivovat se dobrůtkami je sice dobrý způsob, jak se odměnit za to, že jste uběhla o nějaký ten kilometr navíc apod., ale nic se nesmí přehánět. Ten uběhnutý kilometr totiž z hlediska vlivu na vaši štíhlou postavu může čokoláda nebo pochoutka z fast foodu úplně pohřbít. To se spíš odměňte něčím hezkým než něčím k jídlu…

Mimo posilovnu se nehýbete

Je sice hezké, že už dva měsíce poctivě navštěvujete místní fitness centrum nebo pravidelně běháte, ale pokud je to jediný váš pohyb, po nějaké době to přestane stačit. Takže zařaďte pohyb do běžného života – choďte častěji pěšky, nepoužívejte výtah atd.

Nejíte před sportem či po něm

Dát si v tělocvičně pořádně do těla je sice důležité, ale pokud do fitness centra vyrážíte hladová, případně se odbudete i po cvičení, děláte chybu. V obou případech totiž budete zápasit po sportu s téměř nezvladatelným hladem. A co si budeme namlouvat – většina z nás mu podlehne. A nechroupeme při tom zeleninu... Tím ovšem denní příjem kalorií letí do závratných výšin.

Před pohybovou aktivitou byste samozřejmě neměla jíst nic těžkého, zkuste například jablko, banán nebo hrstku mandlí. Dodáte tělu rychlou energii, takže se vám po cvičení vyhne vlčí hlad. Nepodceňujte ani jídlo po samotném sportu – dopřejte si například libové maso, rýži, vajíčka či ovesné vločky.

Ulevujete si

První úspěch se dostavil, jste o něco hubenější, a tak se v zápalu radosti trochu přestanete hlídat. Ne tak, aby šla váha zase nahoru, ale dost na to, aby vaše tělo odmítlo shodit ty poslední dva kilogramy, které vám chybí do vysněné hmotnosti. A nejde jen o jídelníček. Návštěvu fitness centra občas odvoláte, případně polevujete v tréninku. Jsme zkrátka jenom lidé. Ovšem jestli se opravdu potřebujete s těmi několika posledními kilogramy rozloučit, tento přístup vám k vysněnému cíli nepomůže.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat