Prostreno.cz

Jídla k obědu naprosto nevhodná

Nebezpečné tuky, příliš mnoho kalorií či podivné konzervační látky. Patří snad něco z toho k rychlému, jednoduchému a výživnému jídlu, které dodává energii? Ne. Proto nikdy nejezte k obědu těchto pět jídel.

Na pořádné jídlo nikdy není čas. Polední pauza je krátká, šéf pořád něco chce, taky pacienti málokdy počkají… Důvodů, proč se člověk uchýlí k pohodlnějším řešením, jako je třeba dávka hranolků s kečupem, existuje mnoho. Nicméně to nikoho neomlouvá! Co byste v poledne neměli jíst?

Těstoviny – navíc s hutnou omáčkou

Špagety primavera nebo fettuccine alfredo? Ten pocit, když je dostanete na talíř! Jenže když těstoviny slupnete, dostanete do sebe množství rafinovaných sacharidů, které vás připraví o energii tolik potřebnou pro následující pracovní výkon. Můžete si akorát tak jít lehnout a přemýšlet o tom, proč jste toho zrovna dneska nestihli tolik. Jestli chcete zůstat výkonní až do odpoledne, nechte si zajít chuť.

Hamburger a hranolky

Rychlé a pohodlné řešení, jistě. Ale většina těchto jídel se postará o pořádnou nálož kalorií přesahující denní příjem. A co je ještě horší, smiřte se s nezdravými tuky a slušnou porcí soli zadržující vodu. Pokud si na rychlých občerstveních ujíždíte, zaděláváte si na ucpávání tepen trans tuky. Dobrou chuť!

Sendviče a bagety z čerpacích stanic

Krůtí maso v celozrnném chlebu, zelenina a light zálivka s česnekem. Může se to zdát neškodné, ale když se zaměříte na nutriční hodnoty a dobu spotřeby, už to taková sláva není. Sendviče jsou navrženy tak, aby vydržely co možná nejdéle, tudíž je výrobci pumpují podivnými konzervačními látkami. Navíc vám nikdo nezaručí, co taková přidaná majonéza nebo plísňový sýr vlastně obsahuje.

Pouze zeleninová polévka

Polévky jsou fajn. Připravují na hlavní chod a příjemně zahřejí. Když ale spoléháte jenom na ně, nemusí se vám to vyplatit. Sice jsou spojované s nízkým obsahem kalorií a živinami, nicméně téměř nulový podíl proteinu neudrží hlad daleko od vás. Za hodinu se váš žaludek přihlásí o slovo a vše, co budete chtít udělat, je namířit si to rovnou do automatu. K obědu proto patří libová bílkovina, jako je kuřecí nebo krůtí maso, a nějaké ty sacharidy. Jinak moc dobrý pracovní výkon nepodáte!

Salát s krutony

V nabídce vidíte to nejmenší zlo… „Dám si salát s krutony,“ ohlásíte obsluze. Budiž. Okurky, mrkev a salát ovšem nejsou oběd. Stejně jako v případě zeleninové polévky, absence bílkovin se postará o vlčí hlad. Přidejte k tomu třeba cizrnu, lososa coby bílkoviny a zdravé tuky (jako jsou ořechy či další semena). Tohle už se aspoň tváří jako legitimní oběd.

Zdroj: www.howtoeat.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat