Prostreno.cz

Bolesti hlavy odezní po obyčejném cibulovém zábalu

Jste v pokušení sáhnout po tabletce, po které se vám brzy uleví? Co když vám řekneme, že existují mnohem zdravější způsoby, jak bolesti zatnout tipec! Už jste zkusili cibulový zábal nebo křenový obklad?

Cefalea. Tak zní odborný název pro intenzivní bolest hlavy, která se u některých osob objevuje často a pravidelně. Patříte k těmto „vyvoleným“? V tom případě jistě uvítáte recepty na domácí léčivé prostředky. Tyhle možná ještě neznáte!

Bylinné čaje

Když je vám ouvej, pomůže chmel, zázvor, heřmánek, levandule, meduňka, máta a rozmarýn. Vždy vezměte čajovou lžičku sušené byliny (u zázvoru lžičku čerstvě nastrouhaného kořene) a spařte šálkem vroucí vody. Po pěti minutách louhování sceďte a pijte po doušcích.

Cibulový zábal

Cibule jako lék na bolest hlavy upadla v zapomnění, ale to nic nemění na faktu, že je velice účinná. Jeden větší kus nadrobno nakrájejte, obsah vložte třeba do utěrky a obalte si na dvacet minut zátylek. Na vrch přiložte ještě teplý ručník.

Citrusový medikament

Citronová kůra se při obtížích osvědčila úplně stejně jako některé éterické oleje. Jak s ní naložit? Jednoduše si s ní potírejte spánky. Samozřejmě by mělo jít o takovou, kterou získáte z chemicky neošetřeného plodu. Nutno dodat, že není vhodná pro jedince trpící kožními ekzémy.

Křenový obklad

Pokud jde o tuto zeleninu, je to „prášek“ dva v jednom. Funguje totiž na migrénu i na zuby. Nastrouhejte 1/4 kořene a přidejte dvě až tři lžičky vody. Tím vznikne kaše, jejíž tenkou vrstvu si naneste na zátylek a přikryjte kouskem látky. Aby nedošlo k nějakým nepříjemnostem, doporučujeme nejprve zkusit snášenlivost křenu na kůži. Čistě pro jistotu!

Studená koupel rukou a paží

Možná je to k nevíře, ale ledová voda dokáže divy. Držte ruce po předloktí několik minut pod tekoucím kohoutkem a pak je osušte. Nízká teplota nesmírně povzbuzuje organismus a uleví od bolesti.

Octová inhalace

Říká vám něco pojem sladový ocet? Za půl litru zaplatíte zhruba 150 korun a rozhodně by vám doma neměl chybět. Je totiž od pradávna považován za léčivý prostředek. Inhalujte páry směsi octa a vody, v ideálním poměru 1 : 1. A hned bude lépe!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat