Prostreno.cz

Zdravé hubnutí pomocí čaje

Jak zamávat s kilogramy? Pijte „drsný“ čaj. S tímhle návodem si už za dva až tři týdny budete moci vzít menší oblečení. Do léta tedy není absolutně nic ztraceno!

Čaj. Je prostě v kurzu a má úžasné účinky. Víte, který je považovaný za čínský zázrak? Pchu-er se pěstuje v provincii Jün-nan, jež je známá svým specifickým klimatem a poměrně vysokou nadmořskou výškou. Jün-nan leží na jihozápadě Číny. Díky monzunu je zde velice různorodé klima. Pchu-er se zde pěstuje a zpracovává podle různých zdrojů 700-1700 let a stal se pevnou součástí tradiční čínské medicíny. Ještě jste o něm neslyšeli?

První doušek trpký zdá se

Tak to bude asi tím, že v Evropě se ocitl na výsluní teprve nedávno. Evropané si totiž na jeho chuť museli trochu zvyknout. Kdo se tohoto čaje napije poprvé, obvykle se zašklebí. Intenzivní, drsně zemitá příchuť není pro každého, což je škoda, neboť hořké složky v něm obsažené povzbuzují zažívání. Šálek pu-erh po jídle taky zažene ospalost a únavu. A navíc díky němu můžete i zhubnout.

Pitný režim pro likvidaci tuků

Pu-erh pomáhá při snižování váhy, a to naprosto přirozeným způsobem. Zdá se totiž, že některé látky obsažené v tomto čaji dokážou trochu zamíchat látkovou výměnou tuků. Pu-erh podporuje činnost jater, která se při tvorbě kyselin, nezbytných k odvádění jedů, normálně uchyluje k tukovým zásobám. Popíjení čaje tak napomáhá k likvidaci malých tukových polštářků. Vše, co musíte udělat, je pít 3 až 4 šálky denně po dobu čtyř týdnů. Poté si udělejte přestávku.

„Zkusila jsem to. Za sebe musím říct, že jsem zhubla pět kilo za čtyři týdny,“ popisuje jistá Veronika, která však sama komentuje, že čaj není samospásný.

Těm, kdo na diety kašlou

Je nutné dodržovat zásady zdravé výživy, snížit energetický příjem a zároveň zvýšit výdej. Není to zrovna to, co právě teď chcete zkusit? Tak s čajem pu-erh čarujte trochu jinak a připravte si osvěžující střik, který vám s příchodem jara vykouzlí úsměv na tváři.

Hodit se vám bude 0,5 litru čaje pu-erh, 0,5 litru libovolného cideru (mírně alkoholický mošt), 1 lžíci medu, kousek chemicky neošetřeného citronové kůry, 2 až 3 snítky máty a několik kostek ledu.

Všechny přísady (kromě ledu) zamíchejte a zhruba na jednu hodinu nechte louhovat v ledničce. Do velmi úzkých a vysokých sklenic dejte kostky ledu a na ně nalijte drink. Na zdraví!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat