Prostreno.cz

Proti lupům a vráskám můžete použít i obyčejný jogurt

Pokud nechcete utrácet za drahou kosmetiku nebo vám zrovna došel oblíbený krém, vyzkoušejte obyčejný bílý jogurt. Neuvěříte, co všechno dokáže nahradit a jak moc je přínosný pro naši pokožku a vlasy. Dejte šanci jogurtové péči i zevně!

Máme pro vás hned kolik tipů, jak vytěžit z obyčejného neslazeného jogurtu co nejvíce!

Hydratuje pokožku a redukuje vrásky

Jogurt je vynikající hydratační prostředek a pomáhá proti vysoušení pokožky. Má mírný exfoliační účinek, odstraňuje staré kožní buňky a hydratuje vaši pleť. Díky obsahu kyseliny mléčné zbavuje pokožku všech nepříznivých bakterií, které způsobují svědění kůže. Navíc má i omlazující účinky a redukuje vrásky.

Jogurt stačí jednoduše aplikovat kamkoli na kůži a jemnými krouživými pohyby vmasírovat do pokožky. Nechte působit několik minut a poté opláchněte. Jogurt také můžete smíchat se lžičkou medu a dopřát si hydratační pleťovou masku. Nechte ji působit 30 minut a poté opláchněte.

Na vrásky smíchejte jogurt s pár kapkami kvalitního olivového oleje, promíchejte a naneste na obličej. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte.

První pomoc na spáleniny od sluníčka

Spáleniny od sluníčka jsou velmi bolestivé a nepříjemné, a když k nim dojde, chce to rychlou pomoc, kterou můžete najít přímo ve své lednici. Jogurt díky svým hydratačním schopnostem pomáhá hojit poškozenou kůži. Co může být lepšího na spálená záda než vychlazený jogurt?

Redukuje lupy

Jogurt je přírodním antimykotikem a pomáhá zbavit se lupů a pocitů nepříjemného svědění.

Stačí jednoduše nanést jogurt na pokožku hlavy a jemně vmasírovat několik minut. Nechte působit 30-45 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Opakujte několikrát týdně, dle potřeby.

Když dojde kondicionér

Potřebujete, aby vaše vlasy vypadaly dokonale, a zrovna vám došel kondicionér? Nemusíte zouvat, zamiřte do ledničky pro jogurt. Působí do hloubky vlasů jako kondicionér, vaše vlasy budou lesklé, hladké a poddajné. Navíc hydratuje pokožku hlavy.

Použití je velmi prosté, stačí na mokré vlasy nanést potřebné množství jogurtu a nechat působit 10-15 minut. Poté vlasy dobře opláchněte a je hotovo.

Tip: Pro ještě lepší výsledek můžete do jogurtu přidat i pár kapek kokosového nebo mandlového oleje. Množství záleží na délce vlasů, na krátké vlasy stačí pár kapek, na dlouhé můžete dát celou lžičku.

Stahuje póry

Velké kožní póry přispívají k problémům, jako je akné a černé tečky, ale i to můžete změnit obyčejným jogurtem. Má stahující účinky, zmenšuje póry a zachovává pružnost pokožky.

Jednoduše stačí na obličej nanést potřebné množství jogurtu a nechat působit 15 minut a poté opláchnout. Případně můžete jogurt smíchat s ovesnými vločkami a vytvořit hustší pleťovou masku. Tu nechte působit až 30 minut, poté kůži jemně odrhněte a opláchněte vodou. Můžete opakovat 3krát do týdne.

Pro hladká chodidla

Naše nožky potřebují po zimě péči a je nejvyšší čas je připravit na letní sandálky. Popraskané a suché paty nejsou nic pěkného, takže jak na ně?

Připravte pro své nohy teplou vodní lázeň, chodidla namáčejte 15 minut a poté je pemzou jemně odrhněte. Nohy osušte a krouživými pohyby vmasírujte jogurt do pokožky, nechte působit 15 minut a poté opláchněte.

Tip: Nechte působit jogurt přes noc - postupujte stejně, akorát si na chodidla s jogurtem natáhněte igelitový sáček a ponožky. S takto zabalenými chodidly můžete spát celou noc a ráno si jen opláchnete nožky. Opakujte jednou až dvakrát týdně, dle potřeby.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat