Prostreno.cz

Odkyselit organismus můžete i ve vaně

Nespavost, únava, nízký krevní tlak, bolest hlavy, zadržování vody v těle, migréna, kožní onemocnění, zažívací problémy, záněty kloubů, osteoporóza, obtížné polykání, pálivý pocit v ústech. Za to všechno může překyselení organismu! Co s ním? Naložte se do vany – třeba s knížkou v ruce!

Dostatek vody, bylinky, správné kombinování zásaditých a kyselých potravin. Nejen to pomáhá k vyplavování přebytečných kyselin. Doporučují se i koupele. Návod, jak koupel připravit, je celkem jednoduchý. Položíte se do napuštěné vany s vodou, kterou nejdřív upravíte na zásaditou. To zařídí naprosto obyčejné mýdlo (ne však to s neutrální pH hodnotou), ze kterého rozpustíte do vody tolik, až se zakalí.

Rada pro začátečníky

Víte, že…

Svědění pokožky se může projevovat i po koupeli. Děje se tak u hodně překyseleného organismu. Nejčastěji to odnášejí záda, nohy a hýždě. Nezbývá, než vytrvat a vyhnout se mazání tělovými mléky, které zaženou kyseliny zpět do těla. To se ostatně děje i u pěnových koupelí – zabraňují odkyselování. Jejich používání tedy není vhodné.

Pokud si v začátcích nejste jistí, jestli je lázeň připravená správně, použijte lakmusové papírky měřící pH (100 kusů se dá sehnat okolo 60 korun). Poté je nutné strávit ve vaně jednu až dvě hodiny! Je to proto, že tělo potřebuje čas k vyplavování kyselin zevnitř na povrch. Počítejte s tím, že vás zhruba po 15 minutách začne někde „něco“ svědit.

Jedná se o známku toho, že se uvolňuje kyselina solná, močová či dusičná. Svědění trvá poměrně krátce, můžete si ulevit lehkou masáží pokožky kartáčem či hrubou žínkou. Podpoříte tím lymfatický systém. Pamatujte však, že masírovat musíte odzdola k srdci. A to je vše. Odkyselovací koupel provádějte dvakrát týdně. Můžete si je zpříjemnit i bylinkami.

Andělika i luční kvítí? Něco, co si oblíbíte!

3 litry čaje z anděliky lékařské nalijte do vany a udělejte si pohodlí asi tak na 25 minut. Koupelí celkově posílíte organismus, protože účinné látky přijmete přímo kůží.

Vhodné je též luční kvítí (směs z květů, listů, semen, lodyh, květného pylu). Tři až pět hrstí směsi přelijte 3 litry vroucí vody, nechte 15 minut louhovat, sceďte a nalijte do napuštěné vany. Koupejte se 25 minut a potom si lehněte do postele.

Tyto koupele odstraňují nečistotu pokožky, kožní vyrážky, potící se nohy, záněty kolen či bolesti břicha (všechno „kyselá“ onemocnění). Jak již bylo řečeno, podpořte ještě pitný režim dostatkem čisté vody a nechte ze sebe odplavit všechno, co se podílí na vašich zdravotních obtížích.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat