Prostreno.cz

Jablečný ocet jako zázrak. S těmito neduhy si hravě poradí

Jablečný ocet se při hubnutí skloňuje ve všech pádech. Také jste si vždycky mysleli, že tím jeho dobrodiní končí? Pak vás jistě překvapí jeho léčivé schopnosti. Vždyť kromě migrény zažene i angínu a žaludeční nevolnosti!

Tento druh octa se v lidové medicíně všeobecně používá pro vysoký obsah draslíku. Jenže i další obsažené stopové prvky stojí za zmínku. Jmenovitě se jedná o fosfor, chlór, sodík, hořčík, vápník, křemík a železo. Kromě toho, že vás jablečný ocet učiní odolnějšími proti infekcím, pomáhá při léčbě různých obtíží. Proč by vám tento všelék doma neměl chybět?

Stop angíně

2 lžičky jablečného octa s 2 lžičkami medu rozmíchejte ve sklenici teplé převařené vody. Tekutina se dá užívat jako kloktadlo, možná je i konzumace po kapkách. Fungují obě varianty!

Sbohem, astma

Potírejte si hrudník čistým jablečným pokladem a rázem se zmírní nepříjemné příznaky astmatu. Tato léčba se hodí v okamžicích krize i na počátku záchvatů dušnosti.

Konec migrény

Možná úporné bolesti hlavy máte ve zvyku řešit studeným obkladem. Poradíme vám však jeden, který je přímo zázračný. Přiložte si na čelo gázu namočenou ve vodním roztoku: 1/2 sklenice studené vody, 2 lžičky jablečného octa a stejné množství medu. Když se obklad zahřeje, vyměňte ho. A než se nadějete, po migréně nebude ani stopy!

Pá, pá, křečové žíly

Trápí vás pohled na vaše nohy a už teď se děsíte toho, až se oteplí a přijde řada na krátké sukně či kraťasy? Zkuste s „křečáky“ zatočit pomocí babských rad. Podle nich byste si každé ráno měli končetiny masírovat (zdola nahoru) roztokem z odvaru listů červeného vína (1 litr vody na hrst listů) a jablečného octa v poměru 1 : 3. Večer si naordinujte lžičku octa smíchaného se studenou vodou. Pravidelné opakování by mělo brzy přinést výsledky.

Popáleniny bez následků

Abyste se vyhnuli puchýřům, je nutné možná co nejrychleji potřít popálené místo jablečným octem. Bod navíc? Použít se dá také při spáleninách od sluníčka – i jarní paprsky jsou zrádné, tak kdyby náhodou…

Brzda žaludečních potíží

Už při prvním pocitu, že se v žaludku děje něco nekalého, se doporučuje vypít kapku jablečného octa se sklenicí převařené vody. Tento medikament vašim útrobám domluví a přivede je opět k rozumu.

Jak si jablečný ocet vyrobit doma?

No uznejte sami, že mít tenhle lék po ruce se zkrátka vyplatí. Nevěříte kupovaným produktům a raději si ho chcete vytvořit sami? Je to snadnější, než se může zdát. Postup je následující – slupky ze zdravých jablek vložte do skleněné nádoby. Zalijte je převařenou vodou oslazenou v poměru 2 lžíce cukru na sklenici vody. Nádobu převažte plátnem a po 3-4 týdnech je získaný ocet připraven k použití.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat