Prostreno.cz

Pavučiny, sliny, spálená borovice. I s tím léčily naše babičky

Na moudrost babských rad sice spoléhá stále více lidí, přesto se pořád najde hrstka těch, kteří je odsuzují. Tak je pravdou, že jistá doporučení zní trochu bizarně! Ostatně přesvědčte se sami. Měli byste odvahu na použití menstruační krve nebo slin?

Masti, bylinky, výluhy, nálevy a odvary? Tím léčba našich babiček překvapivě nekončí. Mezi starými radami se najdou i poněkud kontroverzní praktiky, které vás pořádně vyvedou z míry. Jak se dá zatočit s ekzémem nebo bradavicí? Z toho budete vedle!

Nádobí jako poporodní nezbytnost

Držte se, jedeme z kopce. Bolesti po porodu, které jsou na hranici snesitelnosti, dokáže zmírnit přiložený cínový talíř. Pokud se vám to zdá jako slabý čajíček, nabízí se jiné řešení palčivého problému – vařené lněné semínko smíchané s popelem. Směsí se naplní sáček a poté se přiloží na paty novopečené matky. A trádá, je po starosti.

Menstruační krev? Plýtvat s ní je hřích

Rad na likvidaci bradavic je samozřejmě spousta. Zkusili jste všechny a nic nepomohlo? Jestli stále hledáte efektivní prostředek, neříkejte dvakrát. Babičky jeden mají! Ovšem těžko říct, zda vám bude po chuti. Když prý budete bradavici několikrát denně potírat menstruační krví, zaručeně zmizí. Ovšem jak tuto „zázračnou tekutinu“ uchovávat mimo „červené dny“, o tom se raději nepíše.

Spolehlivý léčitel zvaný slina

Ekzémy nejsou nic příjemného. Zvlášť v případě, že svrbí jako ďas! Co s tím? Návštěva kožní ambulance je podle babiček ztráta času. Pacientovi se doporučuje vložit kostku cukru do úst, smíchat ji se slinami a potírat se vzniklým „produktem“. Taky vás napadá, jakou to musí stát dřinu, když je ekzém přes půl zad? Nutno dodat, že obyčejná slina si poradí i s ječným zrnem v oku. Jen se léčba musí zahájit už při prvních příznacích.

Ohnivý nepřítel infekce

Riziko infekční nákazy by se nemělo brát na lehkou váhu. Proto je nutné absolvovat procházku v lese a nasbírat vše, co má něco společného s borovicí – pryskyřice, jehličí, suché kořeny, čerstvá semena i větvičky. Berte všechno, co vám padne pod ruku! Materiál poté zapalte. Dým prý zahání nákazu jako nic jiného. Stejného efektu prý dosáhnete i tehdy, když rozpálíte cihlu, vylijete na ni ocet a celý dům naplníte výpary.

Pavouk nenosí jen štěstí

Pokud narazíte v rohu místnosti na pavoučí příbytek, je vcelku logické, že ho ihned odstraníte. Jenže pozor, taková pavučina dokáže bleskurychle zastavit krvácení z nosu! Tedy v případě, že ji zabalíte do kapesníku a přiložíte k nosu. Kdo to zkusí? Nehlaste se všichni…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat