Jasné důkazy, že lékaři jsou od pacientů zvyklí na všechno

Ranhojič, šaman, mastičkář, šarlatán či felčar. V minulosti se těm, kdo pomáhali od bolesti a nemocí, říkávalo všelijak. Dnes to jsou lékaři. Co je spojuje jejich způsoby léčení s těmi z dob dávno minulých? Železné nervy a leckdy úsměvné historky!

I když je někdy trapné hovořit se svým lékařem například o prdech nebo barvě stolice, udělat to prostě musíte už jen proto, aby odborník mohl stanovit správnou diagnózu. Ostatně člověk v bílém plášti je za léta praxe zvyklý na cokoli. Nevěříte? Portál Prevention zpovídal několik expertů z oboru zdravotnictví a požádal je o bizarní historky z ordinace. Taky už jste lékaři přinesli výkaly v pytlíku? Jestli ano, nejste jediní!

Ukaž a řekni

„Často se ptám svých pacientů, jak vypadá jejich stolice. Zajímá mě tvar, velikost či barva. Někteří pacienti si to vyloží tak, že chci, aby svoji stolici přinesli přímo do ordinace,“ vypráví Renee Williams, odborná asistentka medicíny na NYU School of Medicine, s tím, že se již pár takových lidí našlo. Oni zkrátka donesli své výkaly v igelitových pytlících či jídelních plastových dózách. „Jeden pacient mi obrázek stolice poslal v mailu, a dokonce jsem měl v péči člověka, který mi ukázal video svého průjmu,“ dodává odbornice. No jo, když detaily, tak detaily…

Tak trochu jiná liga

„Měla jsem pacientku, která si stěžovala na velké bolesti břicha, nevolnost a pocity plnosti. Provedli jsme endoskopii a našli jsme obrovský kartáč na vlasy. Ukázalo se, že ona byla chorobně závislá na pojídání vlastních vlasů,“ popisuje Shilpa Ravella, odborná asistentka medicíny na univerzitě Columbia Medical Center, která přiznává, že se několikrát setkala i s pojídáním příborů a nádobí. Mňam!

Strašný zápach

„Jednou jistá pacientka abnormálně řešila, že nemůže sedět v čekárně a ke komukoli se přiblížit. Byla si jistá, že by ostatní urazila svým hrozným dechem,“ vypráví Robynne Chutkan, expertka na trávení a výživu, která dlouho nebyla schopná pacientku přesvědčit k vyšetření. Když se jí to nakonec povedlo, požádala ženu, aby na ni dýchla. Zápach z úst byl minimální, stačilo jen trochu změnit jídelníček. Ale ten tyátr kvůli tomu!

Něco jako lidská lednice

„Pracovala jsem jako zdravotní sestra na chirurgii, takže jsem viděla spoustu neobvyklých věcí. Tuhle přišel chlapík s lahví kečupu zasunutou v konečníku,“ vypráví jistá Christina, kterou situace nijak přehnaně nezaskočila, ale která se smála nad hláškou manželky dotyčného. „Říkal jsi, že už si s tím přestal!“ Zřejmě vtipná domácnost!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat