Prostreno.cz

Přírodní prostředky na posílení srdce. Vyzkoušejte octový obklad nebo kozlíkové víno

Jste často ve stresu, nervy máte na pochodu a shon je vaše druhé jméno? Pak byste měli vědět, že tohle nasazení vůbec neprospívá vašemu srdci. Jak mu dopřát zasloužený doping, který opravdu potřebuje? Vsaďte na ocet, bazalku a fazole!

K posilování srdeční činnosti i krevního oběhu má lidové léčitelství hned několik dobrých receptů. A že jsou potřeba, o tom nepochybujte ani minutu. Vždyť nervozita, spěch, přepracování a podobné „nástrahy“ moderního života srdci pořádně škodí! Jakými prostředky mu můžete udělat dobře?

Bazalkový olej pro klid a pohodu

Olej z bazalky se neředěný vtírá do pokožky v oblasti hrudníku. K čemu je to dobré? Bazalkový medikament pomáhá proti bušení srdce neboli palpitaci. Pokud nevěříte kupovaným produktům, nic vám nebrání, abyste si udělali svůj vlastní. Postup je následující: svazek čerstvé bazalky omyjte, osušte, natrhejte na větší kusy a natlačte do skleněné nádoby. Bylinku pak zalijte olivovým olejem, uzavřete a nechte stát dva týdny na tmavém místě. Po uplynutí zmíněné doby bazalku z oleje vytáhněte - výrazně tím prodloužíte „spotřební lhůtu“.

Uvolňující čaj z fazolových slupek

Fazolový čaj úspěšně pomáhá proti tlaku u srdce tehdy, když nadměrné množství tekutin v těle zvyšuje odpor tkání. Nutno dodat, že nápoj výrazně snižuje obsah cukru v krvi, takže diabetici by se o jeho užívání měli raději poradit se svým lékařem. Jak ho připravit? 100 gramů fazolových lusků spařte 1/4litrem vroucí vody a po 10 minutách louhování sceďte. Lék pijte rozděleně v průběhu dne a vaše srdce vás bude milovat!

Uklidňující bylinková směs

Zázračná směs přijde vhod při poruchách činnosti srdce na nervovém základě. Použijte 20 gramů ostružiníkových listů, 10 gramů kozlíkových kořenů, 10 gramů máty, 10 gramů meduňky a 5 gramů pelyňku. Spařte 1 polévkovou lžíci bylinek šálkem vařící vody a louhujte 1/4 hodiny. Doporučené dávkování je ráno a večer po šálku.

Kozlíkové víno na neurózu

Léčivé víno se výborně hodí při srdečních neurózách. A jeho příprava vůbec není těžká! 20 gramů kozlíkových kořenů vložte s 1 hřebíčkem, kůrou z 1 chemicky neošetřeného pomeranče a větvičkou rozmarýnu do láhve. Obsah přelijte 1 litrem suchého bílého vína a dopřejte mu 4 týdny odpočinku. Následně přefiltrujte a krátce zahřejte, abyste zabránili dodatečnému zkvašení. Třikrát denně si dopřejte doušek kozlíkového vína a vaše srdce bude bít jako zvon!

Octový obklad proti neklidu

Na stavy vysokého vzrušení a nepravidelný tep platí tento starý lidový zlepšovák. Již krátce po použití se tep normalizuje a sílí, neklid pomine. Do 1 litru studené vody přimíchejte 2 polévkové lžíce balzamikového octa. V octové směsi namočte menší ručník, který si po důkladném vyždímání přiložte na prsa do blízkosti srdce. Ručník ještě překryjte vlněným šátkem a obklad měňte po hodině.





Celkem 0 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat