Prostreno.cz

Proč pít okurkovou vodu

Stop, zapomeňte na šumivé tablety a doplňky stravy. Zařaďte pokornou, mocnou a nízkokalorickou salátovou okurku do svého pravidelného pitného režimu. Je to totiž ten nejlepší způsob, jak konzumovat vitaminy a minerály. Okurková voda zároveň nahradí slazené nápoje a zajistí hydrataci organismu. A jaké další benefity vám může nabídnout?

Okurky jsou plné vitaminů, minerálů, vlákniny a fytonutrientů, které pomáhají udržovat zdravé tělo i mysl. Jsou také bohaté na flavonoidy (apigenin, kvercetin, kaempferol a luleolin), vitaminy K, C, B1, betakaroten, mangan, molybden, kyselinu pantotenovou, draslík, měď, fosfor a biotin. Proto do vody s nimi!

Tento výživný nápoj můžete mít ve vzduchotěsné nádobě nebo skleněné láhvi, takže se dá nosit a popíjet, ať jste kdekoli. Z devíti dost dobrých důvodů…

Vyplavuje toxiny

Vysoký obsah vody v okurkách pomáhá odplavit škodlivé toxiny z těla. Při pravidelné konzumaci můžete rozpustit i ledvinové kameny.

Zásobuje vitaminy a minerály

Okurková voda, která obsahuje vitaminy a minerály, zajistí denní nutriční požadavky organismu.

Bojuje proti karcinomům

Vědci tvrdí, že okurky blokují molekuly, které vyvolávají nekontrolovatelné dělení buněk. Lignany mohou také pomoci v boji proti rakovině prsu, vaječníků, dělohy a prostaty. Není to prima bonus?

Udržuje vás aktivní

Popíjení okurkové vody vás aspoň na chvíli zbaví monotónnosti, uděláte si tak přestávku od obyčejné vody. Změna je přece život. A každý ví, že právná hydratace pomáhá udržovat vaše buňky aktivní.

Pomáhá při hubnutí

Okurka je plná živin a vody, což omezuje chuť k jídlu a dodává pocit sytosti. Pokud ji pijete, nemáte tendenci tolik jíst.

Podporuje funkce trávicího systému

Záněty žaludku, nadýmání, špatné trávení, bolesti břicha… Trávicí systém má spoustu problémů, které ale můžete udržet na uzdě. Okurková voda přispívá k udržení dobrého zažívání vzhledem k vysokému obsahu zbytkové vlákniny.

Reguluje krevní tlak

Vitaminy a minerální látky přítomné v okurkách regulují a udržují normální krevní tlak.

Udržuje mozek v chodu

Fisetin, tedy protizánětlivý flavanol nalezený v okurkách, pomáhá zlepšovat funkci mozku a paměti.

Zlepšuje pleť

Oxid křemičitý přítomen v okurkách přispívá ke zlepšení pokožky. Vzpomeňte si na to, až nějakou budete loupat. Slupky na obličej, zbytek okurky do vody! A co k ní přidat?

Recept na omlazující okurkovou vodu s citronem

Potřebujete půl okurky, jeden citron, pár lístků máty a špetku soli. Okurku a citron nakrájejte na plátky a vhoďte do skleněné lahve nebo keramické nádoby. Do hmoždíře dejte lístky máty a sůl, roztlučte a přeneste do nádoby. Tu napusťte vodou a uložte do chladu. Takto připravená okurková voda s citronem pomáhá při mobilizaci žluči z jater do tenkého střeva, osvěžuje a vyvolává pocit sytosti.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat