Prostreno.cz

Smoothie pro jarní detox. Patří do něj špenát i jablko

Podle odborníků je detoxikace neboli očista proces, který vyvede tělo z deprese, únavy a podporuje aktivnější životní styl. Detoxikační smoothie je jeden z nejlepších způsobů, jak své tělo zbavit škodlivin. Máme pro vás účinnou a chutnou kombinaci, která nejen očistí tělo, ale také redukuje hmotnost!

Detoxikace a hubnutí jde ruku v ruce. Při správné detoxikaci se z těla odplavují nejen toxické látky, ale také přebytečná voda, kterou tělo během nesprávném životním stylu zadržovalo. Tohle smoothie si zamilujete!

Co do něj patří?

Příprava detoxikačního smoothie má svoje pravidla, proto vám v rychlosti připomeneme přednosti a výhody zvolených surovin.

Ananas

Ananas je efektivní detoxikační činidlo. Nejenže obsahuje velké množství vitaminu C, ale také působí jako přírodní sladidlo pro váš koktejl.

Zelené jablko

Díky obsahu florizinu, pektinu a polyfenolu je to vynikající detoxikační prostředek a hlavně spalovač tuků!

Špenát

Špenát je bohatý na antioxidanty a vlákninu, navíc má alkalizační účinek na náš organismus, takže je ideální pro spalování kalorií. Díky vysokému obsahu rostlinných chlorofylů pomáhá odplavovat toxické látky z krve.

Zelený čaj

Zelený čaj je jedním z nejlepších nápojů, který pomáhá spalovat tuk. Díky obsahu EGCG (epigalokatechin galát) je přínosem pro detoxikaci, při hubnutí, ale působí i preventivně na nespočet nemocí.

Okurka

Přírodní diuretikum a zásobárna minerálů a vitamínů, okurka pomůže udržet chutě na uzdě a je vynikající pro detoxikaci těla.

Citron

Extrémně alkalický s vysokým obsahem vitaminu C. Citron aktivuje játra, ničí volné radikály a toxiny v krvi. Kromě toho citrony obsahují polyfenoly, které napomáhají odbourávat tukové buňky.

Máta

Tato bylinka je vynikající zdrojem vitaminu C, betakarotenu, mědi, železa, draslíku, hořčíku a vápníku, podporuje trávení a zlepšuje průtok žluči.

Zázvor

Obsahuje sloučeninu zvanou gingerol, která aktivuje funkci střev a tím pomáhá při trávení a odbourávání tuku. Navíc zlepšuje krevní oběh.

Kokosová voda

Ve střídmém množství funguje jako skvělý čisticí prostředek pro naše tělo. Podporuje redukci hmotnosti a zároveň naše tělo hydratuje.

Med

Je vhodný nejen jako přírodní sladidlo, ale obsahuje nespočet potřebných látek, které se podílejí na detoxikaci těla.

Jak na to?

Budete potřebovat:

  • 1 šálek kousků ananasu
  • 1 velkou hrst špenátu
  • 1 zelené jablko
  • 1/2 okurky
  • 1 šálek vychladlého zeleného čaje
  • 1 až 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 1 šálek kokosové vody
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 2 lžičky medu
  • 6 až 8 lístků máty

Nejprve dejte do mixéru špenát, zázvor, zelený čaj a kokosovou vodu, promixujte. Dále přidejte ananas, nakrájené jablko a okurku, znovu promixujte. Na závěr dochuťte medem, citronovou šťávou a snítky máty.

Popíjejte 1 sklenici smoothie denně. Můžete si ho uložit i do lednice, vydrží několik dní.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat