Prostreno.cz

Nezapomínejte na avokádo při péči o svou pleť a nehty

Avokádo je velmi vyhledávané i v kosmetickém průmyslu. Dužina, semeno nebo avokádový olej, to vše by mělo být součástí domácí péče o krásu. Avokádo si poradí se suchou kůží, jizvami i s poškozenými vlasy. Objevte jeho kouzlo a hýčkejte své tělo.

Podle studie zveřejněné v roce 2012 konzumace jen poloviny avokáda denně chrání pokožku před škodlivými volnými radikály, posiluje kožní buňky a zpomaluje stárnutí.

Pro krásnou pleť

Avokádo patří mezi nejlepší přírodní hydratační a zvláčňující prostředky. Obsahuje vysoký podíl zdravých tuků a vitamin E, který chrání pokožku před poškozením.

Na zvláčnění pokožky použijte čerstvou dužinu z poloviny avokáda, kterou rozmělněte na kaši. Jemnou kašičku aplikujte na celé tělo nebo na konkrétní místa. Nechte působit 30 minut a poté opláchněte vodou. Nejlepších účinků dosáhnete, když kúru budete opakovat 2 až 3krát týdně.

Pro krásné vlasy

Dužina z avokáda je také velmi výživná pro vaše vlasy. Po použití budou jemné a lesklé. Pokud toužíte po krásné hřívě, dopřejte si jednoduchou avokádovou masku.

Avokádová maska

Budete potřebovat:

  • 1 malé zralé avokádo
  • 1 polévkovou lžíci jojobového nebo olivového oleje

Avokádo očistěte a dužinu rozmělněte na kaši, přidejte lžíci kvalitního oleje a dobře promíchejte. Aplikujte jako masku na vlhké prameny. Vlasy nejlépe zabalte do igelitové čepice a nechte jednu hodinu působit. Poté masku opláchněte vlažnou vodou. Opakujte jednou týdně.

Pro krásné nehty

Avokádo můžete použít na ruce a nehty. Vaše nehty budou pevné, nebudou se lámat a budou přirozeně lesklé.

Pro krásné nehty si smíchejte 1 polévkovou lžící avokáda a lžičku kokosového oleje. Vidličkou rozmačkejte na jemnou pastu a aplikujte na nehty, nehte působit co nejdéle, nejlépe přes noc. Ráno opláchněte ruce vlažnou vodou a osušte. Opakujte jednou za čas, dle potřeby.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat