Prostreno.cz

Časově nenáročné chutné snídaně

Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, ale ruku na srdce - kolikrát v týdnu se stihnete v klidu nasnídat? Jednou, dvakrát? To rozhodně nestačí! Každé ráno byste měli věnovat alespoň pár minut klidné snídani. Máme pro vás několik tipů na rychlou, chutnou a hlavně kvalitní snídani. Na čas už se vymlouvat nemůžete!

Kolik času potřebujete na snídani? Možná se vám to bude zdát jako nadlický výkon, ale na snídani postačí i pár minut. Tyto rychlé snídaně si zvládnete připravit i v každodenním spěchu. Takže bez výmluv!

Snídaně do 10 minut

Za 10 minut zvládnete připravit pár pohankových palačinek s oblíbenou kvalitní marmeládou nebo s ovocem a bílým jogurtem. Příprava palačinek z pohankové mouky je stejná jako z obyčejné. Akorát nezapomeňte, že pohankové palačinky jsou mnohem vydatnější, takže místo obvyklých čtyř kousků budete rádi, když sníte dvě. Další výhodou pohankové mouky je její pojivost, takže do palačinek nepotřebujete ani vajíčko.

Snídaně do 5 minut

Za 5 minut si zvládnete připravit vydatnou kaši, která vás zasytí na celé dopoledne. Teď nemáme na mysli hotové přislazované polotovary instantních kaší, ale skvělou volbou jsou instantní kaše nedoslazovaná a bez přísad. Tyto kaše jsou již běžně k dostání v každém obchodě, v koutku zdravé výživy. Na výběr máte například rýžovou, pohankovou, kukuřičnou, jáhlovou, čirokovou atd.

Příprava těchto kaší zabere obvykle jen pár minut a za chvíli máte teplou a zdravou snídanina stole. Kaši si můžete ochutit medem, obohatit oříšky a sušeným ovocem. Tuhle dobrotu zvládnete rychle doma i v práci.

Snídaně do 2 minut

Za tuhle krátkou chvilku si zvládnete připravit zdravé a vydatné smoothie. Tento koktejl má nespočet variací a jistě si vyberete. Můžete zvolit ovocné, zeleninové i smíšené varianty. Vydatnost můžete zvýšit přidáním oříšků, které obsahují důležité kvalitní tuky. Smoothie si můžete osladit ovocem či medem. A v neposlední řadě můžete přidat do smoothie chia semínka, černý sezam nebo psyllium (přírodní vlákninu). Tuhle rychlou snídani si prostě zamilujete a každý den si můžete připravit jinou chuťovou variaci, kterou si jednoduše nalijete do kelímku a vezmete s sebou do práce.

Snídaně den předem

Některým z nás vyhovuje připravit si snídani večer, takže ráno nemusíme na nic myslet a jen popadneme krabičku a běžíme do práce. Takže i tato varianta má své výhody, je to jen na vás, kdy si na přípravu snídaně uděláte čas. Den předem máte možnost si připravit de facto jakoukoli snídani, která není limitovaná časem. Dobrou volbou je třeba takový pudink.

Snídaňový pudink

Uvařte pudink jako obvykle, ale neslaďte ho. Pokud vám to přijde dost drastické, volte jiná sladidla než bílý cukr - zkuste třeba med nebo stévii, která je do pudinku přímo skvělá a rozdíl nepoznáte. Z jednoho sáčku pudinku si připravíte dvě porce. Připravte si dvě misky, dno posypte oříšky nebo kvalitním müsli a celý pudink proložte ovocem. Nechte vychladnout a druhý den stačí jen zaklopit a šup do tašky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat