Prostreno.cz

Léčivá síla lokálního ovoce

Taky se nemůžete dočkat, až se ovocné stromy či keříky začnou prohýbat pod tíhou sladkých dobrot? Představte si, že konzumace těchto plodů není jen způsob, jak potěšit své chuťové buňky, ale i pořádný krok ke zdraví!

Horečka, kašel, poruchy zažívání, astma či žloutenka. Tyto nepříjemnosti se běžně řeší prášky - což ale neznamená, že tím léčebné možnosti končí. Existují totiž i daleko lahodnější medikamenty, jejichž hezké balení jim nelze upřít! O kterých bobulích a ovoci je řeč?

Angrešt na záněty dásní

Působí močopudně, povzbuzuje chuť k jídlu, snižuje překrvení jater a zvyšuje peristaltické pohyby střev. Zatne tipec zánětům dutiny ústní, krku, urychlí rekonvalescenci po vleklých jaterních chorobách. Velký silák malého vzrůstu…

Brusinky pro čistou krev

Máte je v povědomí jako prostředek na urologické potíže? Tím jsou bezesporu také, ale umí toho mnohem víc. Léčí žaludeční a nervová onemocnění, čistí krev, likvidují střevní parazity a v některých zemích se používají proti malárii.

Červený rybíz proti kožním potížím

Nejenže podporuje trávení a zastavuje krvácení, je vhodný rovněž při horečce, silném kašli, artritidě, zácpě, migréně, potížích se srdcem, vodnatelnosti, otocích a kožních obtížích.

Jablka na nespavost

Celosvětově oblíbené plody posilují svaly i nervovou soustavu. Díky obsažené látce pektin snižují hladinu cholesterolu v krvi, mají povzbuzující vliv na činnost jater. Platí na poruchy zažívání stejně tak dobře jako na žloutenku, nespavost a bolesti žaludku.

Jahody coby nepřítel astmatu

Taková sladká jahůdka přijde vhod zejména při nemocech jater a střevní chřipce. Podporuje vylučování žluči, poradí si se zánětem močových cest, ledvinovou kolikou, astmatem a dokonce i angínou!

Třešně posilující imunitu

Když je nebudete zapíjet vodou, což většinou končívá dlouhým pobytem na toaletě, mohou vám být užitečné. Kulatí přátelé mají protiinfekční, antitoxické a detoxikační účinky. Zlepšují přirozenou obranyschopnost, prospívají pokožce, upravují činnost endokrinních žláz. Zbaví vás únavy, otoků rukou a nohou, pomáhají při cukrovce a močových kamenech.

Švestky na smutek

Pokud hledáte přírodní antidepresivum, jste na správné stopě. Švestky posilují pocuchané nervy! Sušené zase hodí záchranné lano při nachlazení a zácpě. A navíc skvěle chutnají. Co si přát víc?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat