Prostreno.cz

Citronová šťáva pomůže na tmavé skvrny v obličeji

Stárnutí, těhotenství, slunění nebo drsné chemikálie. To vše se podílí na vzniku tmavých skvrn v obličeji. Už jste vyzkoušeli naprosto všechno, ale tato místa ne a ne zesvětlit? Pokud hledáte přírodní prostředek, který pomůže, ale zároveň nevysuší vaši tvář, nabízí se citronová šťáva.

Společnou příčinou pigmentace nebo tvorby tmavých skvrn je nadměrná sekrece pigmentového melaninu. Některé oblasti pokožky se začnou ztmavovat, když jsou vystaveny slunečním paprskům. Poté produkují přebytečný melanin, což způsobuje tmavé nebo hnědé skvrny. Mezi některé další příčiny „temných skvrn“ patří těhotenství, hormonální nerovnováha, nedostatek vitaminů, střevní poruchy, minerální nedostatečnost, příjem silných léků, menopauza či stres. Co s tím?

Když žlutá řeší hnědou

V lékařských prodejnách a v lékárnách jsou k dostání bělicí prostředky, nicméně proč utrácet, když příroda nabízí své šetrnější řešení? Jedním z nejdostupnějších prostředků, který jistě máte po ruce, je šťáva z citronu. Právě ona vybělí tmavé skvrny během několika týdnů. Jak to celé funguje?

Citronová šťáva má stejné bělicí vlastnosti jako chemické produkty. Její přírodní kyselost funguje jako organické činidlo, které při delším používání pomalu redukuje tmavě hnědé skvrny. V podstatě pomáhá při rozpadu melaninové pigmentace a také omezuje nadměrnou produkci melaninu, která způsobuje ztmavnutí pokožky. Zkrátka a dobře, díky exfoliačním vlastnostem citronové šťávy se i ty nejošklivější hnědé skvrny začnou ztrácet.

Jak je známo, citronová šťáva obsahuje vitamin C, u kterého je vědecky dokázáno, že snižuje produkci melaninu v těle. Kyselina citronová je také jednou z pěti hydroxykyselin, které jsou účinné a nezbytné pro exfoliaci pokožky. Studie však naznačují, že pokud použijete citronovou šťávu a okamžitě se vystavíte slunci, může to způsobit spálení pokožky! Tak na to pozor!

Čerstvý citron a petržel? To pravé!

Budete potřebovat:

  • čerstvý citron
  • vodu
  • hrnec
  • čerstvou petrželku
  • vymytou lahev

Postup: Vyčistěte obličej teplou vodou a jemným čisticím prostředkem, abyste odstranili všechny nečistoty a make-up. V hrnci 15 minut povařte 1 šálek čerstvě nasekané petrželky s 2 šálky vody. Vychladlé naplňte do lahvičky a přidejte pár kapek citronové šťávy. Směs s pomocí tamponku naneste na pleť, nechte působit 30 minut a poté důkladně opláchněte čistou vodou. Opakujte třikrát až čtyřikrát týdně.

Šťáva se dá aplikovat i přímo, a to na lokty a kolena. Nepoužívejte však citronovou šťávu na pokožku obličeje, aniž byste ji zředili. Vaše kůže by se mohla vysušit kvůli nerovnováze pH. Celou kúru si můžete zpestřit i přidáním další cenné složky. Pro zesvětlení tmavých skvrn spojte 1 lžíci medu s 5 kapkami čerstvě vymačkané citronové šťávy a aplikujte na postižené oblasti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat