Prostreno.cz

Osvědčené tipy pro péči o pleť pro ženy nad 50 let

Je zcela přirozené, že vám pleť vyhlásí válku, jakmile oslavíte kulatou padesátku. Po čem prahne a co jí nutně musíte dopřát? Tohoto sedmera se držte!

V každém věku se pleť chová jinak. Péče o ni se tak chtě nechtě musí přizpůsobit jejím potřebám. Kterým? Po padesátém roku věku pokožka ztrácí pružnost a naopak je náchylná k vráskám. Proto potřebuje tohle…

Nikdy nezapomínejte na hydrataci

Voda je nejlepší čistič odpadních látek. Pijte spoustu vody – minimálně 8 až 10 sklenic vody denně. Jedině tak vaše pokožka bude hladká, hydratovaná, hebká na dotek – a vaše tělo se zbaví toxinů. Vždy platí, že čím více toxinů je vyplaveno, tím více vaše kůže září.

Používejte ochranu proti slunečnímu záření

Investujte do kvalitního opalovacího krému a aplikujte ho nejméně 20 minut před tím, než se dostanete na slunce. Zároveň se ujistěte, že poskytuje dostatečnou míru ochrany před ultrafialovým zářením, která se vyjadřuje číslem SPF. UV paprsky poškozují pokožku a činí ji náchylnější k vráskám. Na to je po padesátce nutné myslet! Proto aplikujte opalovací krém na tvář, krk, paže a ruce. Všechny tyhle oblasti jsou náchylné na poškození sluncem.

Pravidelně čistěte

Čištění odstraňuje nečistoty a zbavuje nadměrného množství oleje v nejvyšší vrstvě pokožky, čímž se dosáhne efektivního procesu odlupování. Je moudré, pokud si vyberete čisticí prostředek odpovídající vašemu typu pokožky. Aplikujte ráno a večer.

Lehce obrušujte

Exfoliace pokožky eliminuje mrtvé kožní buňky, což dláždí cestu k tomu, aby kůže dýchala. Použijte jemný peeling k odlupování pokožky jednou nebo dvakrát týdně. Neomezujte exfoliaci pouze na obličej, nýbrž celé tělo. Taková dobrá peelingová rukavice umí zázraky! Po obroušení pokožky se dostatečně namažte výživným krémem nebo olejem. (Exfoliovaná kůže dovolí zvlhčovačům proniknout až hluboko dovnitř.)

Nezapomínejte na oční krémy

Kůže pod očima je oproti zbytku pokožky citlivější. Zároveň platí, že je také zbavena mazových žláz, a proto má zvýšenou náchylnost k vráskám. Dobrý krém pod oči může zabránit vysušení, ztmavnutí očního okolí, vráskám a podráždění kůže.

Nemyjte si obličej teplou vodou

Teplota vody, kterou používáte k mytí obličeje nebo koupání, má dlouhodobý vliv na pleť. Horká voda zbavuje vlhkosti, takže pokožka je suchá, matná a šupinatá. To také urychluje proces stárnutí. Při mytí obličeje nebo koupání proto vždy upřednostněte vlažnou vodu a obličej nikdy neotírejte hrubým ručníkem. To je ta nejlepší péče o pleť pro ženy nad 50 let.

Jezte správně

Mezi nejúčinnější způsoby, jak udržovat pokožku mladistvou, je správně jíst. Zásobte se spoustou ořechů, ovocem a listovou zeleninou. Taky zkuste vypít každé ráno šálek zeleného čaje (na prázdný žaludek) – detoxikujete tělo.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat