Prostreno.cz

Dechberoucí zdravotní výhody konzumace ananasu

Ochránce před rakovinou, zaručený ničitel únavy i urychlovač otěhotnění. Ano, tohle všechno je ananas! Schopností má však víc, takže je nejvyšší čas utíkat do obchodu a koupit si pěkně veliký kousek!

Přecházíte ananas v obchodě bez povšimnutí s tím, že na manipulaci s jeho tuhou kůrou nemáte nervy? Možná teď změníte názor. Toto tropické ovoce patří mezi nejzdravější na světě a pravidelná konzumace přináší spoustu zdravotních výhod. Vážně se o tohle necháte dobrovolně připravit?

Zásobárna vitaminů, až to bere dech

Že takové „céčko“ si natankujete jen z citronu? Co vás nemá, jsou i sladší zdroje. Jeden šálek nakrájeného ananasu představuje více, jak 100 procent doporučené denní dávky vitaminu C. Načerpáte z něj také vitamin A, B1 a B2. Když už jsme u prospěšných látek, nesmíme zapomenout ani vápník a železo.

Prevence rakoviny, co vážně funguje

Ananasy jsou nabité antioxidanty zabraňujícími rozvoji rakovinových buněk a zároveň přispívají k silné imunitě. Naznačují to závěry četných vědeckých studií, které zmiňují především rakovinu tlustého střeva.

Podpora trávení, která se hodí

Vysoké množství enzymů obsažených v ananasu podporuje trávení a dokáže ulevit od problémů se zažíváním. Co vy na to, není to lepší než prášky? Tady máte skvělý lék na průjem i parádní způsob, jak napravit překyselený žaludek.

Prostředek na plodnost. Bez předpisu

Představě mateřství se vůbec nebráníte? V tom případě jezte ananas, co se do vás vejde. Enzym bromelin, který se v něm nachází, výrazně pomáhá s úspěšným zahnízděním embrya, čímž jde otěhotnění pořádně na ruku.

Pomocník proti únavě, co nezklame

Často se cítíte jako po boji a zoufale postrádáte energii? Spásu a řešení vašeho problému nabízí ananas. Načerpáte z něj totiž mangan – a ten boji s únavou nemá konkurenci. Kromě toho, že vás „nakopne“, ještě revitalizuje celé tělo a zabraňuje poškozování buněk.

Krásná pokožka jako z reklamy

Ovoce typické chuti i barvy má schopnost zmírňovat záněty a zarudnutí. Také všemi silami podporuje produkci kolagenu. Díky němu je pleť pružná, hebká a zdravá. Přesvědčíte se na vlastní kůži?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat