Prostreno.cz

Jak zmírnit celulitidu ještě před svatbou

Čeká vás velký den, od kterého očekáváte, že bude prostě a jednoduše perfektní? Pak myslete na každý detail – i svoji celulitidu. I pár dní před svatbou se dá zkrotit!

Neestetické hrbolkovité tukové rezervy, které vytvářejí nehezký efekt pomerančové kůry, mívají i štíhlé ženy. Za pár dní se jich nezbavíte, ale aspoň je můžete zmírnit natolik, že až se ze svatebních šatů převléknete do krátké mini, všichni zalapají po dechu. Takže, jak vypadá takový krizový předsvatební plán?

Okamžitě zvyšte příjem vody

Voda je kouzelná kapalina. Díky dostatečnému pitnému režimu se vyplavují z těla usazené toxiny a podkoží se pročišťuje. Je ale nutné pít čistou vodu nebo zelený čaj, přičemž takový v létě žádaný ice tea si můžete připravit i doma – navíc bez chemie a sladidel. Zelený čaj zalijte horkou vodou s teplotou do 100 °C, nechte asi 2 až 3 minuty louhovat a poté vychladnout. Omyjte jeden citron, odřízněte z něj dvě kolečka a přidejte je do čaje. Zbytek citronu vymačkejte a společně s čerstvými lístky máty jím dolaďte svůj lahodný nápoj.

Kartáčujte

Ne, celulitida nemizí ze den na den, a navíc bez práce. Je třeba pokožku nasucho kartáčovat, aby se zbavila všech toxinů. Důležitý je i pohyb. Kartáčujte vzhůru směrem k srdci a mějte po ruce kartáč z přírodních vláken. Poté skočte do sprchy a namažte se vhodným krémem. Jestli jej nemáte, vyrobte si vlastní.

Budete potřebovat: běžný hydratační krém, lžíci skořice, špetku chilli, lžičku rozmixovaných mořských řas a popřípadě trochu medu. Do krému přimíchejte všechny vyjmenované ingredience a krouživými pohyby jen naneste na problémové partie. (Pro lepší účinek si na kůži přiložte potravinářskou fólii a zabalte se do deky.)

Dejte šanci kokosovému oleji

Kokosový olej a je jedním z nejlepších domácích prostředků proti celulitidě. Aplikujte ho přímo na problémové partie, pro změnu například ráno, a zařaďte tento zázrak i do svého jídelníčku.

Zacvičte si

Výpady (jedna noha vpřed, ruce v bok, rovná záda a snižování váhy) a squaty (dřepy) je nutné provádět denně až do svatby. Vyhraďte si pár minut – třeba mezi přípravou večeře a sprchou. Vaše stehna (a krátké sukně) vám poděkují.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat