Prostreno.cz

Para ořechy snižují cholesterol

Vysoký cholesterol rovná se srdce v ohrožení. Myslíte si, že vás se to netýká? Pokud tíhnete k nezdravé stravě, máte nadváhu a nedostatek pohybu, optimismus není na místě. Právě tím si jeho hladiny nebezpečně zvyšujete! Účinná léčba? Něco na zub…

Vysoký cholesterol má dnes kdekdo. Proto se také v lékařských ordinacích předepisují léky na jeho snížení ostošest. Jenže tyto medikamenty zvané jako statiny bohužel nemají právě tu nejlepší pověst – údajně urychlují stárnutí, zvyšují riziko cukrovky i poškození mozku. Alespoň takhle to uvádějí jisté americké studie. To nezní jako něco, co by jednomu dvakrát prospívalo, viďte? Naštěstí se objevilo zcela nečekané řešení cholesterolového problému, které přináší naději na lepší zítřky. Jsou to ořechy!

Lék, co pomáhá, chrání i chutná

Nedávné zjištění vědců, kteří mají na svědomí jistý zámořský průzkum ohledně para ořechů, je zkrátka úžasné. Ve všech směrech! Výzkumníci na základě unikátního pokusu, jehož se zúčastnilo deset účastníků, prokázali, že konzumace para dobrot výrazně snižuje hladinu škodlivého LDL cholesterolu - už devět hodin po požití. Jen na vysvětlenou, výše zmíněné statiny k takovému účinku potřebují zhruba čtyři dny. Jistě vás zajímá dávkování, které taktéž trochu šokuje. Jedná se totiž pouze o pár kousků. A ke všemu jednou za čas! Nezní tohle jako objev století?

Malé množství dokáže velké věci

Čtyři para ořechy měsíčně a jste z obliga. Zní to jako šílenství? Ale kdepak, potvrzený fakt. Vědci si za tímhle tvrzením pevně stojí a hájí ho před všemi odpůrci. Pravdou je, že mají pádné důkazy.

Potvrdily to lékařské testy sledovaných respondentů, které se zabývaly i dalšími alternativami v podobě jednoho nebo osmi ořechů v různých časových obdobích. Ukázalo se, že nejlepší schopnosti ke snížení cholesterolu má příděl čtyř „para léků“ jednou za 30 dní. Proč taková prodleva? Jedině tak se nemusíte obávat jaterní a ledvinové toxicity. Para ořechy, jak známo, obsahují vysoký obsah selenu, takže dobrého skutečně pomálu. No vida, místo do lékárny se pro pomoc brzy začne chodit do obchodu…





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat