Prostreno.cz

Podpora růstu obočí s pomocí přírody

Už žádné nakreslené linky. V módě je husté obočí, přičemž rozhodně neplatí, že by husté znamenalo neupravené. Taky toužíte po perfektně tvarovaných klenbách zdůrazňujících vaši osobnost? Zkuste těchto pár tipů, díky kterým růst svého obočí podpoříte!

Ne všichni mají to štěstí. Některým lidem prostě obočí neroste a nesílí. To ale neznamená, že se musejí smířit s tím, že si do konce života budou obočí vykreslovat. Jsou i jiné způsoby. Víte, jak růst svého obočí přirozeně podpořit? Těchto šest tipů si zamilujete!

Ricinový olej

Jedná se o jeden z nejúčinnějších prostředků pro získání silnějšího obočí. Protože je obohacen o bílkoviny, mastné kyseliny, antioxidanty a vitaminy, pomáhá při výživě vlasových folikulů. Používejte ricinový olej každý den a vždy vmasírujte pár kapek do obočí svými prsty. Nechte 30 minut působit a poté jej smyjte odličovačem make-upu. V závěru umyjte obličej teplou vodou.

Jedinou nevýhodou je to, že čistý ricinový olej může způsobit podráždění, kopřivku a vyrážky, pokud jste alergičtí. Ujistěte se proto, že před jeho použitím provedete malý test snášenlivosti (třeba na svém zápěstí).

Kokosový olej

Kokosový olej funguje jako kondicionér a hydratační přípravek v jednom. Je také skvělý pro zlepšení krevního oběhu. Mastné kyseliny, které obsahuje, pracují s přírodními bílkovinami, které se nacházejí i ve vlasech. Kyselina laurová zase působí jako antimikrobiální látka zabraňující infekci vlasových folikulů.

Obecně platí, že různé proteiny a živiny, jako je vitamin E a železo, podporují zdravé a silné obočí. Proto kokosový olej můžete na obočí každodenně používat. Již po týdnu můžete vidět výsledky. Postup je přitom tak jednoduchý. Namočte v kokosovém oleji vatovou tyčinku a aplikujte jej na obočí. Nechte působit přes noc a ráno opláchněte obličej teplou vodou.

Olivový olej

Olivový olej obsahuje vitaminy A a E, které pomáhají podporovat růst vlasů a obočí. Vitamin E vyživuje, vitamín A stimuluje tvorbu mazu, přírodního oleje našeho těla, který pomáhá při růstu. A jak často nanášet? Nejméně jednou denně. Jedině tak se dočkáte pozitivních výsledků během několika týdnů. Ještě dnes proto naneste kapku olivového oleje na své obočí, nechte působit několik hodin a poté smyjte teplou vodou.

Cibulová šťáva

Cibulová šťáva obsahuje spoustu síry, selenu, minerálů, vitamíny skupiny B a vitamin C. To všechno velmi dobře podporuje houstnutí obočí. Konkrétně síra zlepšuje tvorbu kolagenových tkání potřebných pro správný růst a také posiluje vlasové folikuly. Protože cibule má ostrý zápach, je nejlepší použít i citrónovou šťávu. A postup? Cibuli nakrájejte a umixujte. Přidejte k ní citronovou šťávu a vytvořte pastu. Tu naneste na obočí a nechte jednu hodinu působit. Poté smyjte a popřípadě ještě odstraňte zápach vatovou tyčinkou nasáklou v citronové šťávě.

Vejce

Žloutky jsou bohatým zdrojem biotinu, který pomáhá podporovat růst obočí. Při jejich nanášení dvakrát týdně brzy získáte klenby svých snů. Oddělte žloutek od bílku, namočte do něj vatovou tyčinku nebo kosmetický štětec, naneste žloutek na obočí, nechte 20 minut působit a opláchněte teplou vodou. Tuto metodu však nepraktikujte častokrát, než je uvedeno. Žloutek může ucpat póry a způsobit akné.

Aloe vera

Aloe vera obsahuje sloučeninu s názvem aloenin, která taktéž podporuje růst vlasů a obočí. Gel je nelepivý a rychle se vstřebává, takže může být aplikován několikrát denně. Navíc je vhodný pro lidi s nadbytkem kožního mazu. Tak rozřízněte list a vyjměte gel. Ten vmasírujte do obočí a počkejte, až se vstřebá. A co další metody, díky kterým své snažení urychlíte?

Tipy pro maximalizaci účinku

Jezte potraviny bohaté na biotin (vejce, avokádo, losos či arašídy), vyvarujte se nošení make-upu (ten může růst zpomalit), nepoužívejte krémy ucpávající vlasové folikuly a své obočí pravidelně masírujte a kartáčujte. Podpoříte tak stimulaci krevních kapilár, což zvýší krevní oběh a urychlí transport živin a kyslíku.

Zdroj: www.herbslife.com, www.beautytips.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat