Prostreno.cz

Návyky poškozující ledviny

Solíte více, než byste měli a nijak se neomezujete ani v přísunu cukru? Jestli si k tomu nehlídáte pitný režim a rádi si dopřejete sklenku alkoholu, riskujete zdraví ledvin. Nebo jejich budoucí selhání!

Lidské tělo je doslova závislé na bezchybném výkonu všech orgánů. Samozřejmě to platí i pro ledviny, jejichž hlavním úkolem je odstraňování nečistot z krve, které následně jako moč odcházejí z těla. Tímto způsobem se organismus zbavuje toxinů a udržuje ve zdraví. Je tedy pochopitelné, že jakákoli porucha ledvin může mít neblahé následky. A pozor, hodně tomu nahrávají tyto špatné návyky! Poznáváte se?

Častá konzumace alkoholu

Ne nadarmo se říká, že alkohol je metlou lidstva. Lékaři varují, že jeho každodenní konzumace už po dobu jednoho týdne vážně narušuje správnou funkci ledvin, a co hůř, kladný vztah k „ohnivé vodě“ se hodně podepíše i na kondici dalšího důležitého orgánu – jater. Občasná sklenka nevadí, ale všeho moc škodí…

Uchovávání moči v močovém měchýři

Znáte to, potřebu jít na toaletu sice cítíte, jenže předtím je třeba vyřídit dva telefonní hovory, zamíchat omáčku na sporáku, zkontrolovat děti v pokojíčku nebo dokoukat napínavou scénu seriálu. Děláte to takhle pravidelně? Následky mohou být drtivé, od poškození a onemocnění ledvin až po jejich celkové selhání.

Nedostatečný pitný režim

Pít by se mělo, a to bez ohledu na počasí i roční období. A teď ruku na srdce, hlídáte si příjem tekutin? Pokud to trochu flákáte, znemožňujete ledvinám vyplavování odpadních látek z těla, které v nich pak zůstávají „uvězněny“. Přítomnost škodlivých toxinů způsobuje vleklé zdravotní potíže, což jistě není něco, co byste dvakrát uvítali.

Nadměrná spotřeba soli i cukru

Ochucovadla jsou dobrými sluhy, ale zlými pány. Nadbytečný přísun soli zvyšuje krevní tlak, neboť sodík, mimo jiné, zadržuje v organismu vodu. A to ledvinám v nejmenším neprospívá! V případě cukru je to podobná písnička, jen s tím rozdílem, že ovlivňuje hladinu bílkovin v moči, což může vyvolat ledvinové potíže.

Nepravidelné spánkové návyky

V týdnu jste ranní ptáče, ale o víkendu si rádi přispíte? I tahle na první pohled nevinná záležitost pořádně škodí. Nepravidelné návyky ohledně spánku totiž ledvinám dávají pořádně zabrat. Jejich tkáně se pak stávají zranitelnější vůči všem toxinům v těle. Alespoň takový je názor amerických vědců, kteří k němu došli na základě vlastní studie.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat