Prostreno.cz

Co instruktoři jógy jedí ke snídani

Snídaně je považována za nejdůležitější součást dne, od které se odvíjí pozdější dění a hladina energie. Vy o skladbě svého jídelníčku máte jasno, ale schválil by vám ho instruktor jógy? Co on vlastně snídá? Slanina to nebude!

Jóga může být hlavním ventilem stresu a jakási čistička hlavy. Proto ji hodně lidí považuje za součást svého života, která pomáhá zapomínat na náročný den. Je to zkrátka styl života – i se stravováním. Už vás někdy napadlo, co takový klasický instruktor jógy snídá? Na tukový rohlík se šunkou a pomazánkovým máslem rovnou zapomeňte.

Vejce

Vejce jsou jednou z nejoblíbenějších jídelních položek mezi instruktory jógy, a to proto, že nabízejí stabilizační směs bílkovin a tuku. K nim se obvykle podává bylinkový či černý čaj (se stévií), čerstvá ovocná šťáva či ovoce s ořechy. Nesmí chybět ani teplá voda s citronem. Namasté!

Avokádový toast

Zdá se, že i avokádový toast vede mezi jogíny prim. Celozrnné pečivo, polovina avokáda a vejce smažené na nesoleném másle. „Tuhle snídani miluji, protože je plná zdravých tuků a bílkovin, které se vyznačují nízkou hladinou sacharidů a neuvěřitelnou chutí,“ rozplývá se Jitka, instruktorka jógy. Někdo tento recept vylepšuje ještě pepřem či mořskou solí. Oblíbená jsou i rajčata či jiná dostupná zelenina.

Zelené smoothie

Jakékoli zelené smoothie patří k častým druhům snídaně lidí žijících zdravě a s úsměvem na rtech. Jeden tip za všechny? Mandlové mléko, banán, avokádo a špenát. Tenhle koktejl si klidně můžete vypít i v autě. A zároveň vás udrží ve střehu až do oběda.

„Já si zase ujíždím na kombinaci ananasu, špenátu, máty a kokosové vodě. Mohla bych to mít každý den,“ rozplývá se Lenka, instruktorka Hatha a Yin jógy.

Ovesné vločky

Ovesné vločky s borůvkami a vejcem. Toto jídlo nabízí vítěznou kombinaci složitých sacharidů, bílkovin a tuku, která vám pomůže udržovat energie po dobu několika hodin. Výhodou je, že si vločky můžete nakombinovat se vším možným.

Chia pudink či jogurt

I chia pudink na stole jogínů leží velmi často. Výživné látky a vysoký obsah vlákniny se mu nedá upřít. Navíc po něm není těžko. Podobně to funguje i u jogurtu ve spojení s malou lžičkou kokosového cukru, vanilkovým extraktem a trochou sezónního ovoce. Rychlé, snadné a vyvážené. Rovnováha bílkovin, sacharidů a vlákniny je zkrátka oblíbená. I u vás?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat