Prostreno.cz

Křečové žíly snadno zmizí díky olivovému oleji

Že je olivový olej zázračný, to už všichni vědí. Napadlo by vás spojovat ho s křečovými žílami? Olivový olej vás nevzhledných varixů zbaví – bez operace a v pohodlí domova. Stačí znát jednoduchý trik.

Křečové žíly známé jako varixy se vyskytují, když se žíly zvětší a přeplňují krví. Zpravidla mají modrofialovou nebo červenou barvu, kterou dobře znají zvlášť ženy, u kterých se varixy objevují častěji než u mužů. Mimochodem, přibližně 25 % všech dospělých má křečové žíly a trpí onemocněním žilního systému. Kvůli čemu?

Tak to si poposedněte, paninko!

Křečové žíly se vyskytují, když žíly nefungují správně. Žíly mají jednocestné ventily, které zabraňují zpětnému průtoku krve. Pokud tyto ventily selhávají, krev se začne shromažďovat v žilách – místo aby pokračovala směrem k srdci. Mezi možné příčiny vzniku křečových žil patří těhotenství, menopauza, věk nad 50 let, dlouhodobé stání, obezita či rodinná anamnéza křečových žil. Řešení přitom vůbec není jednoduché

Lékaři obecně jsou dost konzervativní, takže to první, co vám doporučí, je změna životního stylu. Dočkáte se rad, že nemáte dlouho stát ani sedět. Měli byste si udržovat zdravou váhu, cvičit a používat kompresní ponožky nebo punčochy. „Mě osobně lékař řekl, že mám nejdřív zkusit začít žít úplně jinak a že pokud to nezabere, promluvíme si o invazivní proceduře,“ svěřuje se osmatřicetiletá Jana s tím, že se chirurgickému odstraňování žil brání. „Radši bych něco přírodnějšího,“ říká. Tak něco by tu bylo. Olivový olej!

Lidé, kteří tuto zázračnou léčbu vyzkoušeli, oznamují úžasné účinky a tvrdí, že procedura nabízí trvalé výsledky. Jak to celé funguje?

Rituál na 10 minut

Nalijte trochu extra panenského olivového oleje do nádoby (zpravidla stačí půl šálku) a nechte jej ohřát v mikrovlnce (po dobu jedné minuty). Poté si trochu naneste do dlaní a masírujte své nohy kruhovým pohybem. Začněte od kotníků a postupujte směrem nahoru. Je nutné aplikovat stejný tlak během celé masáže. Toto opakujte denně. Primárně zvýšíte tok krve a křečové žíly po několika týdnech začnou mizet – bez zásahu lékaře.

Dokonce můžete spojit i příjemné s užitečným. Pokud k olivovému oleji jednou týdně přidáte i cukr nebo sůl, a vytvoříte tak olejový peeling, vaše kůže bude hladká, bez nečistot a odumřelých kožních buněk!

Zdroj: www.centerforvein.com/blog/home-remedies-for-varicose-veins, www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470194/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat