Prostreno.cz

Vlašské ořechy úspěšně bojují proti stárnutí pokožky

Ještě jste nenašli zaručený způsob, jak oblafnout datum narození? Omládněte pomocí vlašských ořechů. Kromě toho, že budete vypadat i cítit se lépe, ořechy vám zaručí také kvalitní spánek a kreativní myšlení!

Chcete vypadat mladší, než ve skutečnosti jste? Je to snazší, než jste si kdy mysleli! Zapomeňte na předraženou kosmetiku slibující zázraky na počkání. Tajemstvím jsou vlašské ořechy, které vás omladí podstatně levněji, a jako bonus navíc zlepší i celkové zdraví. Vše, co k celkové pohodě potřebujete, je pouhých sedm kousků denně!

Dostupný elixír, který funguje

Ořechy jsou přímo napěchovány množstvím prospěšných látek, včetně vitaminu E, flavonoidů, kyseliny ellagové a melatoninu. Všechny tyto cenné složky mají schopnost zbavit vás toxinů, ale pomáhají i při kompletním čistění pokožky a prevenci chronických chorob. Co se týká obsažených antioxidantů, patří plody ořešáku královského k jednomu z nejlepších zdrojů vůbec. Alespoň tak to uvádějí závěry jisté studie publikované v časopise Food and Function. Co jsou tihle pomocníci vůbec zač?

Antioxidanty neutralizují volné radikály a zároveň ničí nestabilní molekuly, které nevratně poškozují buňky v těle. Pravidelná konzumace ořechů podle odborníků předchází onemocněním způsobeným stářím, artritidou, Alzheimerovou chorobou, rakovinou i cukrovkou. To ale není jediný důvod, proč začít s chutnou kúrou ještě dnes.

Dokonalá vizáž zaručena

Ořechy eliminují škodlivé látky, jejichž hromadění v těle má na svědomí nadměrné opalování, znečištěné ovzduší, cigaretový kouř i nezdravá strava – zkrátka všechno, co máte v dosahu. Proč jejich pobyt ve vašich útrobách není žádná legrace? Zmínění nepřátelé rozkládají kolagen, což je strukturální protein, který činí pokožku silnou a pružnou. Čím více klesá jeho hladina, tím častěji se objevují vrásky.

Protizánětlivá ochrana na výbornou

Stejně jako ořechový olej, i celé vlašské ořechy jsou bohatou zásobárnou omega-3 mastných kyselin. Ty působí protizánětlivě, čímž tlumí alergie, astma, revmatoidní artritidu i psoriázu (neinfekční onemocnění postihující nejen kůži, ale i nehty).

Doping pro mozek? Samozřejmě

Kombinace antioxidantů a omega-3 mastných kyselin přispívá ke zlepšení funkcí mozku. Pokud se tedy odpoledne cítíte v práci pomalí a neproduktivní, stačí sníst pár vlašských ořechů a hned vám práce půjde lépe od ruky. Vidíte, káva není jediným povzbuzujícím prostředkem…

Lepší spánek a žádná únava

Kromě nesporných výhod, které jsou výše uvedeny, vám také ořechy pomohou lépe spát, a to díky obsahu hormonu melatoninu. Vzhledem k tomu, že kvalitní noční odpočinek je v boji proti stárnutí velice prospěšný, platí „vlašáky“ za opravdu skvělý omlazovací prostředek!

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5133056/, https://www.eatthis.com/benefits-of-walnuts/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat