Prostreno.cz

Domácí prostředky proti otravné bolesti zubů

Co uděláte, když vás ostrá bolest zubu srazí na kolena? Pokud nemáte v rodině zubaře, který by vás vzal přednostně, ke zmírnění potíží vám pomohou domácí léky!

Říká se, že život se točí okolo tří druhů bolestí – zad, hlavy a zubů. Co se týče posledního jmenovaného, prášek není nutný. Jak to? Těchto pět čistě přírodních vychytávek zatočí s bolestí i kazem.

Prach obyčejný hřebíček

Antibakteriální – ničí bakterie a posiluje imunitu, analgetický – snižuje a odbourává bolest, antiseptický – při vnějším i vnitřním použití působí dezinfekčně, anesteticky. To je hřebíček, který má účinky místního znecitlivění (pokud se dotýká přímo bolavé lokality). Tak sáhněte do svých kuchyňských zásob!

Při bolestech si jeden kousek vložte do úst a žvýkejte jej. Nebo si připravte 3 kapky hřebíčkového oleje a 2–3 kapky oleje sezamového. Tuto směs na několik minut namočte do bavlny a opakovaně přitiskněte na postiženou oblast. Opakujte co možná nejčastěji.

Sezam

Sezamový olej posiluje zuby, což ho dostává na seznam první pomoci při bolestech. Pokud jej doma máte, mluvte o štěstí. Oplachování zubů sezamovým olejem po dobu 20 minut pomůže vyléčit agonizující zubní kaz. Zároveň vám pomůže bělit zuby, a dokonce je přirozeně vyčistí. Na nic nečekejte, rovnou jednejte.

Oplachování solí

Mezi další přírodní prostředky působící proti zubnímu kazu je prostý a jednoduchý oplach slanou vodou. Tento postup pomáhá bojovat proti bakteriím přítomným v ústech a také pomáhá snížit citlivost vašich zubů. Jediné, co musíte udělat, je zahřát trochu vody a rozpustit v ní jednu lžičku soli. Kloktejte po dobu 10 minut a vyplivněte. A celkově si na tento trik udělejte čas třikrát denně. Bolest by brzy měla ustoupit.

Česnek a sůl

Rozdrťte stroužek česneku a promíchejte ho v trošce slané vody. Aplikujte na postižený zub a nechte chvíli působit. Problém by měl okamžitě zmizet. Pokud ne, daný postup opakujte pravidelně. Váš otravný zub si brzy dá říct. Jen mu nechte chvíli na to, aby si uvědomil, kdo je tady pánem…

Hořčičný olej a kurkuma

Hořčičný olej a kurkuma se po generace používají v indických domácnostech, a to proto, aby vyléčily všechny nemoci – včetně zubního kazu. Postup je jednoduchý.

Smíchejte 1/2 lžičky hořčičného oleje s jednou lžičkou kurkumy a naneste na zub. Směs v ústech nechte působit a následně ji vypláchněte vodou. Bolest pomalu ustoupí, takže již zítra budete mít možnost vychutnat si oblíbenou zmrzlinu, a to i bez agonie!

Zdroj: healthline.com, https://www.thesmilecentre.net/blog/what-herbs-can-help-with-tooth-pain






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat