Prostreno.cz

Při hubnutí by nejdříve měla zhubnout vaše kuchyně

Kuchyně je srdcem domova, které dělá domov domovem. Je ale také místem, které nás nejvíce ponouká k porušení našich dietních zásad. Zkuste ji tedy přizpůsobit svým potřebám, usnadníte si život i případnou dietu!

Zobejte ovoce

Nakupte si zásoby nejrůznějšího ovoce, omyjte ho a dejte je do lednice, na kuchyňský pult, naaranžujte ho do mísy i do obýváku, zkrátka pojistěte si, abyste namísto nejrůznějších chipsů, buráků či bonbonů mlsali právě ovoce.

Do lednice připravte velkou mísu salátu

Kdykoli vás přepadne hlad a vy se vydáte na průzkum lednice, zjistěte si, abyste v ní narazili na mísu salátu. Dejte si ho i před jídlem – alespoň toho nesníte tolik.

Pořiďte si odměrky

Abyste měli představu, kolik toho skutečně jíte, používejte nejrůznější odměrky a také váhu. Možná budete překvapeni, jak ve skutečnosti vypadá například 100 gramů rýže.

Vyhoďte nezdravá jídla

Buďte nemilosrdní a vyhoďte všechno, co vám narušuje jídelníček. Je možné, že děti nebo manžel budou protestovat, ale vytrvejte. Alespoň budou zdravější i oni.

Nakupte malé talířky

Při servírování máme tendenci talíř naplnit, proto je dobré investovat do malých talířů. Alespoň se nebudeme nevědomky přejídat.

Zamrazujte sezonní ovoce

Využijte toho, že jsou v sezoně ovoce a zelenina levnější a nakupte je do zásoby. Co nespotřebujete hned, zamrazte. Nejenže ušetříte, ale budete mít zdravé potraviny kdykoli po ruce.

Zdroj: healthline.com, verywellhealth.com
 





Celkem 1 komentářů

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat