Prostreno.cz

Zázvorová léčba proti kašli a nachlazení, která opravdu pomáhá

Počínaje zářím přichází kritické období, ve kterém není o různé neduhy nouze. Běžně bacily likvidujete kupovanými léky, co nejsou zrovna nejlevnější? Vyzkoušejte zázvorový sirup nebo čaj, postaví vás na nohy a ještě ušetříte!

S nástupem podzimu se musíme připravit nejen na sychravé dny, ale také na útoky viróz, kterých přibývá úměrně s tím, jak klesají venkovní teploty. Už pomalu nakupujete léky do zásoby, ať je máte v případě nouze po ruce? Komu by se také chtělo s teplotou postávat ve frontě lékárny! Ano, to samozřejmě můžete, ale taková zázvorová léčba má také něco do sebe – a navíc je podstatně levnější. Dáte jí šanci?

Koření, co vás ve štychu nenechá

Zázvor patří mezi nejúčinnější přírodní léčiva hojně používaná při běžných patáliích, ať je to rýma, bolest hlavy, kašel, podrážděný žaludek či právě nechvalně známá podzimní viróza. Pokud už předem tuto alternativu zamítáte s tím, že žvýkat čerstvý zázvorový kořen vás nijak neláká, ještě zadržte. Jsou totiž mnohem příjemnější způsoby jeho užívání!

Sirup s citronem. Prášek, na kterém si pochutnáte

Připravte si dva citrony, větší kousek zázvoru, surový (nepasterizovaný) med a uzavíratelnou sklenici. Nejprve důkladně očistěte citrony, oloupejte zázvor a obojí rozkrájejte na plátky. Naskládejte je do sklenice a obsah zalijte medem v takovém množství, aby stekl až na dno.

Když nádobu dobře uzavřete, směs vám vydrží uskladněná v lednici celý měsíc. Sirup užívejte při prvních příznacích nemoci – čím dříve si ji naordinujete, tím lépe. Buď si dopřejte dvě až tři polékové lžíce jen tak, nebo je smíchejte s teplou vodou a vypijte jako čaj. A když už jsme u toho…

Zázvorový čaj proti kašli. Pomoc, co vás zahřeje

Nemáte v lednici místo nazbyt? Pak si můžete nachystat horký nápoj až v momentě, kdy nemoc udeří v plné síle. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, zalijte ho šálkem vroucí vody a po několika minutách ochuťte citronovou šťávou a medem. Když si tento lék dopřejete třikrát denně, kašel i nachlazení zmizí co nevidět.





Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat