Prostreno.cz

Přihoďte si k oříškům i optimistické pistácie

Honí vás mlsná, a to tak, že se to už nedá vydržet? Pořiďte si sáček pistácií a spojte příjemné s užitečným. Uspokojíte vaše chuťové buňky a prospějete svému srdci i očím. Navíc se pak budete dívat na svět mnohem optimističtěji!

A teď se přiznejte, kdy naposledy jste jedli nazelenalé oříšky zvané pistácie? Pokud už si ani nevzpomínáte, je načase to napravit. Že vás odrazuje jejich poněkud vyšší cena? Věřte, že za tyto zdravotní benefity to vážně stojí! Co všechno vám pistácie poskytnou?

Prospěšné látky, které potřebujete

Plody řečíku pistáciového se možná tváří jen jako vhodný „zob k vínu“, ale dokonale klamou tělem. Pod jejich tvrdší slupkou se totiž schovává pořádné množství cenných látek. Jmenovitě se jedná o vitaminy A, B a E, vápník, železo, měď, zinek, selen, fosfor, mangan, draslík a vlákninu. To jste věděli? Je pravdou, že o tom se moc nemluví…

Ochrana srdce, co vám zachutná

Máte potíže s vysokým cholesterolem? Vsaďte na pistácie a srovnejte tak jeho hladinu do bezpečných výšin. Závěry hned několika studií naznačují, že tyto oříšky přispívají nejen ke snížení škodlivého cholesterolu, ale také zmenšují riziko vzniku krevních sraženin a udržují průchodné cévy. To pochopitelně prospívá srdci a představuje prevenci kardiovaskulárních onemocnění.

Zdroj dobré nálady a optimismu

Začínáte podléhat splínům? Místo bezcílného bloumání po bytě vyrazte do obchodu pro pytlík zelených oříšků. Obsažené esenciální aminokyseliny, mezi nimiž je králem fenylalanin, přispívají k produkci endorfinů v centrálním nervovém systému, čímž zlepšují náladu a zbavují úzkosti. Takže ano, k úsměvu se opravdu lze projíst – jen musíte vědět, po čem sáhnout!

Zrak jako ostříž? Už to tak vypadá

Potravin, které přispívají k ostrému zraku, je spousta. Blaho vašich očí tedy nestojí jen na mrkvi, se kterou vás proti vaší vůli krmily starostlivé babičky. Mezi dobré přátele očí patří i pistácie, protože z nich získáte beta-karoten. Ten se v těle přirozeně mění na vitamin A, což je skvělá výživa podporující zdraví očí.

Zpomalení stárnutí. Vážně

Rad, jak si zachovat věčné mládí, není nikdy dost, viďte? V tom případě vezměte na vědomí, že pistácie jsou nabité antioxidanty, jež detoxikují organismus, zachovávají pevnou a pružnou pokožku a oddalují stárnutí. Ještě pořád potřebujete důvod, proč se dnes trochu plácnout přes kapsu?





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat