Prostreno.cz

Zbavte se věcí, které vám odčerpávají energii

Máte pocit, že se vám nedaří v životě, v práci nebo třeba ve vztahu? Duo terapeutek tvrdí, že mnohdy stačí zvýšit vlastní nároky. Jak se to dělá a proč je dobré mít jasno v tom, co chcete? Už si nenechte odčerpávat energii!

Anglické spisovatelky a koučky Ariana Gee a Mary Gregory, které mají více než 12 let zkušeností s programy na zlepšení partnerských vztahů, tvrdí, že podle zákona přitažlivosti je každý člověk jako obrovitý magnet, přitahující situace, jež odpovídají energii, kterou vysílá do světa. V překladu to znamená, že protiklady se přitahují. Jestli vysíláte negativní energii, nedivte se, že vám šéfka hází klacky pod nohy a partnerství neklape. Vážně se něčeho takového nechcete zbavit? Vezměte si tužku a papír.

Pět minut času s obrovským výsledkem

Nejprve si sepište seznam věcí, které nenávidíte. A připojte k nim i informaci, jak dlouho to trvá. „Nesnáším práci. Od té doby, co nastoupila nová kolegyně.“ Je jedno, co zrovna řešíte. Můžete to být malá věc, velká, hmotná, citová, pracovní, rodinná…. Na papír napište všechno, co váš tíží – bez ohledu na charakter problému.

Když si to po sobě přečtete, pravděpodobně vám dojde, že se jedná o záležitosti, které obě zmíněné koučky nazývají „tolerované“. Co s tím, když si z vás přítel dělá legraci, učitelka si zasedla na vaše dítě, nebo vám vadí přítomnost uštěpačného a drzého kolegy? Nejprve je nutné vytyčit si hranice, za které nehodláte zajít.

Stop špatnostem

„Přestanete-li tolerovat nepřijatelné chování lidí, kteří vůči vám neprojevují žádné ohledy, a místo toho zvýšíte měřítka tak, aby odpovídala tomu, co chcete, začnete přitahovat do svého života správný druh lidí – těch, kteří po vás chtějí jen to nejlepší a s vámi jednají s láskou a úctou. Změníte tak začarovaný kruh v kruh čestný,“ shoduje se terapeutická dvojka.

Proto přítele důrazně upozorněte na to, co se vám nelíbí, a popřípadě mu dejte časový limit na nápravu, s učitelkou si promluvte o tom, že za svým dítětem stojíte a hodláte najít řešení vhodné pro všechny – ale rozhodně nemíníte problém jen tak ignorovat, s kolegou se vypořádejte elegantně.

Klíčová slova, která nic nestojí

S úsměvem na rtech mu sdělte, že si jeho nemístné poznámky sice osobně neberete, ale že zároveň doufáte, že nepřekročí únosnou mez tak, aby za něj váš šéf (zaměstnavatel) nemusel u soudu platit. Diskriminace na pracovišti je totiž vážná věc. (Soud za ni může udělit pokutu 400 000 korun. To nechce nikdo.) Po probuzení svého nového já přejděte k věci.

Druhým krokem k tomu, aby do vašeho života vstoupily jen hezké věci, jsou konkrétní přání. Vyjádřete, po čem toužíte. „Chci práci, která mě bude bavit.“

„Pro tenhle pocit se nadchněte a opravdu navažte kontakt s pocity, jež spojujete s dosažením toho, po čem toužíte,“ apelují koučky ve své příručce Trénink lásky. Pak už jen očekávejte, naslouchejte a dovolte, aby se to stalo. Pamatujte, čím víc kladných emocí zapojíte, tím víc se otevíráte a vysíláte kladnou energii.

Ostatně, Ralph Waldo Emerson, americký filozof, esejista a básník, kdysi pronesl: „Je-li člověk nespokojený se svým stavem, může jej změnit dvěma způsoby. Buď změní podmínky svého života, nebo svůj duševní postoj. První není vždy možné, to druhé je možné vždy.“






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat