Prostreno.cz

Projezte se k zářícímu úsměvu

K prvnímu dojmu patří i příjemný úsměv, s kterým jsou samozřejmě spojeny bílé zuby jako perličky. Jistě víte, že jsou potraviny, které zuby nenápadně barví, jako například káva, víno i častá konzumace černého čaje. Ale co takhle potraviny, které je bělí, znáte takové?

Pokud toužíte po zářícím úsměvu bez zásahu vašeho dentisty, zaměřte se na tyto potraviny, vaše zuby je budou přímo milovat.

Jablka

S přicházejícím podzimem přichází i sezona jablek a to je pro naše zoubky dobrá zpráva. Jablka přispívají hned ze dvou důvodů, zaprvé díky své konzistenci, při kousání jablka dochází přirozeně k odstraňování vzniklého povlaku na zubní sklovině. A zadruhé díky četnému žvýkání se zvyšuje produkce slin, které dokážou neutralizovat bakterie žijící v ústní dutině.

Ořechy

Další oblíbenou pochoutkou a zároveň bělicím prostředkem jsou ořechy, stejně jako naše pleť ocení peeling, tak ořechy působí jako mechanické, jemné abrazivum na náš chrup. Při kousání ořechů se odstraňuje nejen zubní povlak, ale dokonce mohou odstranit i nejrůznější zubní skvrny. Takže chroupání povoleno!

Cibule

Možná jste překvapeni, protože cibule zrovna nepřináší našim ústům svěží dech, ale látky v ní obsažené pomáhají bělit zuby. Další skrytou výhodou je fakt, že vás konzumace cibule nutí k častějšímu použití zubního kartáčku a pasty.

Mrkev

Mrkev funguje podobně jako jablko, čistí zuby mechanicky a zbavuje je skvrn. I když můžete namítat, že mrkev se svojí jasně oranžovou barvou přece nemůže bělit zuby, mrkev opravdu nebarví. A navíc rovněž podporuje tvorbu slin, čímž bojuje s bakteriemi, a posiluje dásně.

Pomeranče

Citrusové plody jsou nejen plné vitaminu C, čímž prospívají dásním, ale také obsahují kyselinu citronovou, ovšem v nikterak agresivní formě, takže při jejich konzumaci dochází k přirozenému bělení zubů. Navíc můžete do bělení zapojit i pomerančové slupky, vnitřní stranu slupek třete o zuby a dásně i látky obsažené ve slupce podporují bělení.

Banánové slupky

Stejně jako pomerančové slupky, můžete použít i slupku od banánů. Stačí jen slupku (z vnitřní strany) třít o zuby pár minut. Slupka obsahuje monohydrát kyseliny citronové a pomáhá zmírňovat žluté skvrny na zubech.

Jedlá soda

Jedlá soda se často používá jako alternativa drahých bělicích zubních past a použití je více než snadné. Zubní kartáček jednoduše navlhčete, posypte jedlou sodou a vyčistěte si zuby, jako obvykle. Ale nedělejte to moc často, pasta je přeci jen pasta, nejlepší je přípravky střídat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat