Prostreno.cz

Japonské tajemství krásy. Poznejte účinky rýžové masky

Pořád se vám nedaří vyhrát boj s nenáviděnými vráskami? Dávejte si pravidelně rýži. Překvapivě ne do žaludku, ale rovnou na obličej! S její pomocí si zlepšíte kvalitu pleti, zpomalíte proces stárnutí a ještě máte postaráno o hloubkovou regeneraci.

Že neexistuje žádné kouzlo, které by vaší pokožce přičarovalo zdraví, elasticitu a mladistvý vzhled nabitý svěžestí? To není tak docela pravda. Co taková japonská maska? Jedná se účinný, levný a spolehlivý prostředek, jehož schopnosti teď můžete poznat doslova na vlastní kůži. V hlavní roli je překvapivě obyčejná rýže! Oželíte pár zrníček z domácích zásob?

Přírodní prostředek s dlouholetou tradicí

Že se k celkovému vylepšení vizáže používají různé krémy a kosmetické zlepšováky, to je nad slunce jasné. Nic proti nim, jenže jejich složení mnohdy vypadá jako periodická soustava prvků z učebnice chemie. Naštěstí i přírodní prostředky mají něco do sebe a slibují vytoužené výsledky. Nabízejí se alternativy jako aloe vera, heřmánek, vaječné bílky, tvaroh, pšeničná mouka a mnoho dalších. Ovšem na seznam přátel dokonalého vzhledu patří i rýže, na kterou japonské ženy nedají dopustit již desítky let. Co všechno tato surovina dokáže?

Elixír mládí v každém zrnku

Rýže je skutečným kosmetickým darem, neboť je bohatá na inositol, což je unikátní vitamin skupiny B. Právě ten zlepšuje celkové zdraví pleti, podporuje krevní oběh, zpomaluje proces stárnutí, posiluje pokožku proti vnějším elementům a v neposlední řadě také stimuluje regeneraci. Rýže celkově opravuje nedokonalosti, odstraňuje odumřelé kožní buňky a bojuje proti vráskám. Jak si z ní připravit japonskou masku a během pár minut omládnout?

S chutí do toho a půl je hotovo

Potřebné ingredience jsou půl čajové lžičky nepasterizovaného medu, dvě polévkové lžíce zralého avokáda, lžička a půl destilované vody a tři lžíce hnědé organické rýže. Uvařte rýži, ale použijte větší množství vody, protože ve finále ji budete ještě potřebovat.

Jakmile bude uvařeno, promíchejte v jedné misce všechny zmíněné ingredience do konzistence pasty, do druhé slijte rýžovou vodu. Masku si aplikujte na obličej a nechte ji působit 20 minut. Po uplynutí stanovené doby odstraňte z pokožky pozůstatky vatovými tampony a k důkladnému dočistění použijte zmíněnou vodu z rýže. Podle japonských žen tato kúra prováděná dvakrát týdně dokáže divy! Necháte se jimi inspirovat?





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat