Prostreno.cz

Potraviny na vypouklé břicho

Pneumatika okolo pasu a vypouklé břicho? Nežádoucí! Jak se obojího zbavit ještě do Vánoc? Vsaďte na správné potraviny!

Vypuklá střední část těla nepatří k věcem, na které by člověk byl pyšný. Ti, kdo s tím chtějí něco udělat, hodiny dřou v posilovně a dávají si pozor na to, co jedí. Obojí je důležité, nicméně někdy se ani přes veškerou snahu nedaří dosáhnout pozitivních výsledků. Po kterých potravinách byste v takovém případě měli sáhnout?

Grapefruit

První na seznamu je grapefruit, o kterém je známo, že snižuje hladinu inzulinu a udržuje regulovanou hladinu cukru v krvi. Toto ovoce skutečně pomáhá snížit váhu tím, že zrychlí váš metabolismus, a navíc vám dodá potřebné vitaminy.

Skořice

Další super potravina, kterou můžete integrovat do své stravy, je skořice. Bylo zjištěno, že tento druh koření obsahuje určitý typ antioxidantu, který může pomoci stabilizovat krevní cukr, takže se dočkáte stálé dodávky energie i snížení citlivosti na inzulin. Jednoduše každodenně přidávejte 1 čajovou lžičku skořice do ovesných vloček, do kávy, nebo do jakéhokoli jídla a pití, které máte rádi.

Chilli papričky

Papričky se rozhodně neztratí, pokud jde o ztrátu tuku ve střední části těla. Jedním z důvodů, proč jsou tak účinné, je přítomnost kapsaicinu, tedy rostlinného alkaloidu, který je zodpovědný za pálivou chuť. Milujte ho! Má totiž schopnost spalovat tuky, což je důvod, proč je dobrým doplňkem vaší stravy.

Krůtí maso

Potravina, která pomáhá odstraňovat přebytečný tuk z oblasti břicha? Krůtí bílé maso. CLA (konjugovaná kyselina linolová) v něm přítomná má schopnost ubrat něco z vaší břišní pneumatiky. Krůtí maso je tedy naprosto ideální, co se oběda nebo večeře týče. Je nabité bílkovinami, které přispívají k pocitu sytosti. Věda zároveň udává, že tělo po jeho konzumaci dokonce spaluje více kalorií.

Losos

Bez lososa se možná vypuklého břicha nezbavíte. Je dobře známý pro své omega-3 mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu a současně zlepšují celkové zdraví srdce. Odborníci na výživu jej považují za ideální potravinu při snižování hmotnosti, protože kvalitně zaplňuje žaludek bez navýšených kalorií.

Jablečný ocet

Kyselina octová, která se nachází v „jablečňáku“, může skutečně (a rychle) spálit žaludeční tuk a zabránit jeho ukládání. Pokud na odstranění vypouklého břicha spěcháte a ještě do Vánoc s ním hodláte zatočit, smíchejte jablečný ocet s kvalitním medem a zázvorem. Tento nápoj každý den popíjejte. Tím se proces spalování tuků urychlí.





Celkem 1 komentářů

bejbi.bejbi@seznam.cz
20.09.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat