Prostreno.cz

Co doporučují trenéři pro zhubnutí

Hubnutí je něco, o co se snaží většina lidí. Některým se to i podaří, ale spíš se dá tvrdit, že míra neúspěchu válcuje všechny ty šťastné konce a příběhy. Přitom by to tak být nemuselo, no uznejte. Jestli i vy hledáte nové a nové způsoby, jak se zbavit kil, už s tím přestaňte. Funguje totiž jen několik málo postupů.

Ano, stává se, že někdo zhubne po drastické dietě (nebo se minimálně zbaví velkého množství vody), ale většinou následně bojuje s jo-jo efektem, neboť si dotyčný neví rady se stravou či pohybem. Tady se na chvíli zastavíme. Víte, co by někomu takovému řekli osobní trenéři a výživoví poradci? Že základem není hladovka, ale selský rozum – v hrsti, ne na střeše. Co musíte udělat?

Daleko od alkoholu a cukru

Pokud opravdu chcete ztratit na váze, pak zapomeňte na cukr a alkohol. Stačí alkohol omezit, ne se ho vzdát úplně. A pokud jde o rafinované cukry, vyměňte je za přírodní sladidla (med nebo stévii).

Nebuďte více než 3 hodiny bez jídla

Správně nastavená pauza mezi jídly může pomoci udržet hladinu cukru v krvi stabilní. To znamená, že vaše energetická hladina zůstane v normálu po celý den. A to je více než žádoucí. Pokud totiž máte hladinu krevního cukru rozkolísanou, můžete trpět častými chutěmi na sladké a hubnutí se nedaří.

Mixujte cvičení

Další tip, který poskytují osobní trenéři, pokud jde o ztrátu hmotnosti, je flexibilita ve cvičení. Stále stejný, monotónní a známý pohyb může způsobit, že upadnete do deprese a začnete pociťovat frustraci vinou stagnujících výsledků. Na určitý typ cvičení si totiž tělo rychle přivyká. Trochu jej šokujte a kombinujte různé druhy pohybu tak, aby si na své přišly všechny svalové skupiny. A nezapomeňte, pot je krev tuků!

Pijte hodně vody

Kdo by si myslel, že i ten nejjednodušší čin může být nejefektivnější? Pitná voda neustále pomáhá vyplavovat toxiny z vašeho těla a zároveň zajišťuje, aby pokožka zůstala řádně hydratovaná. Voda může také pomoci zlepšit trávení, tělo díky ní lépe absorbuje živiny z jídla, které jíte. Nepodceňujte její sílu! Koneckonců, dvě sklenice vody před jídlem s hubnutím pomáhají, což je vědecky potvrzeno. Sníte toho totiž méně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat