Prostreno.cz

Mýty o hubnutí, kterým musíte přestat věřit

Myslíte si, že máte diety v malíčku a že žádnou chybu neděláte. Pokud jste se zastavili na váze a už více nehubnete, možná jste podlehli některému z těchto mýtů a je na čase jim konečně přestat věřit.

Na tyhle „zaručené rady“ jednou provždy zapomeňte.

Mýtus č. 1: Malé množství neublíží

Myslíte si, že když si koupíte malou sušenku, či malé balení chipsů, že se to nepočítá? Tak jste na omylu. I malé balení dokáže oddálit cíle k vaší vysněné postavě, správě byste měli každé jídlo započítat do celkového denního příjmu. Ale věřte, že když tam připočítáte tabulku čokolády, moc možností už vám nezbude. Navíc vás tenhle mýtus může dovést k nekonečnému kolotoči lží, a malé „odměny“ budou na denním pořádku. Pozor na to! Zkuste se porozhlédnout po zdravější alternativě, určitě vás něco zdravého zaujme.

Mýtus č. 2: Sklenice džusu k snídani

Kupované džusy nejsou zrovna nic dobrého. Nezapomínejte, že ovoce je již samo o sobě plné cukrů, navíc kupované džusy bývají velmi často doslazovány výrobcem. Pokud si chcete dopřát k snídani sklenku džusu, můžete se spolehnout jen na čerstvé ovoce a vlastní odšťavňovač. Na rozdíl od zeleniny, byste si přísun ovoce měli pohlídat, některé druhy jsou plné cukru a je důležité je zahrnout do celkového příjmu. Během diety se ovoci rozhodně nevyhýbejte, obsahuje také řadu cenných vitaminů.

Mýtus č. 3: Po páté hodině odpoledne už se nesmí jíst

Tohle dlouhodobě může fungovat možná pro někoho, kdo chodí spát v sedm hodin večer a vstává tak ve čtyři hodiny ráno, ale pokud jste přesně opačný případ a chodíte spát pozdě v noci a vstáváte dlouho, není to nic pro vás. Několikahodinové hladovění vašemu úsilí ani náladě nepřidá. Dokonce někteří výživoví poradci zařazují svým klientům takzvanou druhou večeři. Zkrátka tenhle mýtus hoďte za hlavu, obecně platí, že byste poslední jídlo měli jíst 2 až 3 hodiny před spaním.

Mýtus č. 4: Když cvičím, mohu jíst, co chci

No při dietě zrovna tohle opravdu neplatí, vždyť přece potřebujete snížit příjem kalorií a zvýšit energetický výdej, to je základ každého hubnutí. Samozřejmě pokud se intenzivně věnujete jakékoli fyzické zátěži, měli byste to i zohlednit ve svém jídelníčku. Jinou skladbu bude mít jídelníček ženy pracující v kanceláři a ženy, která ještě k tomu usilovně každý den cvičí.

Mýtus č. 5: O víkendu se odpočívá a může se zhřešit

Právě víkendy bývají největší slabinou všech dietářek. Vždyť jak odmítnout oběd u babičky a její sladký zákusek ke kávě? Navíc o víkendu máme sklony k lenošení a jen jedinci se silnou vůlí se zvednou z gauče a jdou si zacvičit. Schválně, do jaké skupiny patříte vy? Zkrátka ani o víkendu nezapomínejte na své týdenní usilování a pokračujte v něm i o víkendu. Věřte, že každá milující babička tohle pochopí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat