Prostreno.cz

Zázračný lék na pupínky najdete v kuchyni

Stres, nadměrné mytí obličeje, konzumace kořeněných a mastných potravin, přílišné vystavení slunci, používání nevhodných přípravků pro péči o pleť, které ucpávají póry. Důvodů, proč máte pupínky, je hodně. Chcete se jich konečně zbavit?

Jeden z nejdůležitějších dermatologických problémů na planetě? Akné. Vždy se na postižené oblasti dá aplikovat roztok s obsahem kyseliny salicylové, nicméně člověk nikdy neví, z čeho jsou kupované přípravky složené. Možná o důvod víc, proč popřemýšlet nad přírodní léčbou.

Některé z produktů se totiž spoléhají na benzoylperoxid, tedy jistou antibakteriální látku. Jak kyselina salicylová, tak benzoylperoxid jsou při potlačování akné účinné. Nicméně oba jmenovaní mají tendenci způsobovat zarudnutí, podráždění, otoky a dehydrataci pleti. Jinými slovy, tyto chemikálie někdy způsobují víc škody než užitku.

Řešení za pár korun

Bez ohledu na to, jestli jste náchylní k akné, nebo se vám sem tam objeví nějaký ten nezvaný host, je tu efektivní řešení, které nebude vyžadovat přítomnost drsných chemikálií. Navíc receptura je snadná. Stačí si obstarat pouhé dvě ingredience, jejichž množství se zdvojnásobuje nebo ztrojnásobuje podle potřeby.

Potřebujete 1 lžíci prášku skořice a 2 lžíce medu. V malé misce obě složky velmi dobře promíchejte a přendejte do čistého kelímku. Aplikujte na problémové oblasti, ale vyvarujte se nanášení prsty, na kterých je hodně bakterií. Používejte hygienickou špachtli nebo jinou kosmetickou pomůcku. Svůj výtvor můžete aplikovat až třikrát denně, přičemž se musí nechat působit minimálně 30 minut. Poté se oplachuje. (Možností je nanášet ho těsně před spaním.)

Proč to tak funguje?

Netřeba dodávat, že toto domácí řešení je opravdu efektivní. Med má antibakteriální vlastnosti, které pomáhají eliminovat infekci ve vašich pórech. Má také léčebné schopnosti, které uklidňují červené a zanícené pupínky a způsobují jejich rychlejší hojení. Jako bonus, med také zvlhčuje pokožku, čímž zabraňuje většímu poškození povrchu pokožky.

Stejně jako med, i skořice má úžasné antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti. Není divu, proč kombinace obou složek může způsobit, že pupínky konečně přestanou existovat! Koneckonců, jednou nebo dvakrát týdně to můžete vzít trochu celoplošně. Vytvořte si tohoto dvousložkového zázraku trochu víc a použijte jej jako masku. Naneste, nechte 30 minut působit a poté důkladně opláchněte vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat