Prostreno.cz

Těmto věcem je vstup na obličej zakázán

Ups! Odličovací mléko je pryč! Po čem sáhnout? Hlavně nezvolte jednu z agresivních domácích „náhražek“! Které věci vašemu obličeji škodí?

Občas se to stává. Najednou vyčerpáte svůj oblíbený obličejový produkt, například nějaký čisticí či hydratační přípravek, tak se snažíte nouzově si poradit. V podstatě si říkáte, že když jednou jedinkrát použijete nějakou náhražku, nic se nestane. Možná ano, možná ne. Některé běžně používané produkty a položky mohou způsobit nepěkné překvapení třeba ve formě alergické reakce. Čemu se radši vyhnout?

Sprej na vlasy

Make-up trik v nouzi? Naličte se a make-up zafixujte vlasovým sprejem, který zajistí, že líčení po dlouhou dobu zůstane tam, kde má. Ano, tento postup funguje, to se mu upřít nedá, nicméně lak na vlasy není vytvořen pro aplikaci na pleť. Obsahuje silné chemikálie, které krotí kštici, ale škodí pokožce. Mnoho lidí, kteří jeho použití v této formě neodolali, hlásí svědění, vyrážky a podráždění.

Tělové mléko

Tělová mléka a krémy na obličej nejsou to samé. „Body lotion“ obsahuje silnější složky, které pro vaši tvář mohou být škodlivé. Před aplikací make-upu je důležité nanést hydratační krém, ale pokud máte po ruce jen to tělové mléko, radši nepoužijte nic. Jeho konzistence se od pleťových krémů liší, často obsahuje i výrazné vonné látky a složky vytvářející skvrny. A právě ty se kvůli nanesení make-upu ještě zvýrazní.

Ocet

Některá tonika obsahují ocet. Dobře, třeba ten jablečný reguluje pH pokožky a ovocné kyselinky v něm pomáhají léčit kožní záněty, jenže pozor. Ocet, ať je jakýkoli, je považován za nebezpečný pro vaši pokožku, pokud není ředěný. Citlivé pleti totiž dobře nedělá, způsobí jí podráždění. Lze jej smíchat s esenciálním olejem a trochou vody, nicméně i tak je nutné nejdřív zkusit zatěžkávací test snášenlivosti kdesi na malém prostoru. Těm, kdo se setkají se špatnou reakcí, je doporučována spíš růžová voda.

Šampon na vlasy

Ač je to neuvěřitelné, někdo v lenosti používá šampon na vlasy jako náhražku za odličovací mléko. Domnívá se totiž, že když lahvička obsahuje silné přísady odstraňující veškeré nečistoty a mastnotu z vlasů, bude to fungovat stejně i u obličeje. Opět platí, že jen odolným něco takového vůbec nic nezpůsobí, ve většině případů je to však naopak. Vyrážky, vysušená pleť a tak dále. Pokud potřebujete odstranit líčení, radši použijte kokosový nebo olivový olej.

Deodorant

Už jste někdy slyšeli o tom, že používání deodorantu a antiperspirantu na tváři může zabránit pocení? Naprostý nesmysl! Ano, existují opravdu silné produkty, které teoreticky mohou zastavit potní žlázy v obličeji, ale vše je to draze vykoupené. Podráždění, ucpané póry, tmavé skvrny. Vaše tvář je mnohem citlivější než ostatní části těla, proto používejte jen přípravky určené výhradně k její péči. Nebo přírodní složky, jako třeba již zmíněný kokosový olej.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat