Prostreno.cz

Při svědění prstů na nohou dejte šanci přírodě

Vzhledem k tomu, že vaše nohy momentálně tráví většinu času v teplu a bohužel i vlhku, když se boty promočí, dochází k množení bakterií. Taky vás poslední dobou svědí prsty? Spolehněte se na svůj domácí arzenál!

Stát se to může. Nedostatečně naimpregnovaná obuv, vlhké ponožky, které si například při běhu na dlouhou trať nechcete vyměnit – ani v zimě, patří ke spouštěčům bakteriálního množení. Co všechno můžete zkusit, pokud vás trápí svědění dolních končetin? Ještě než se vydáte do lékárny, dejte šanci přírodě!

Prášek do pečiva

Existuje několik způsobů, jak se dá použít jedlá soda pro léčbu svědivých prstů. Za prvé, můžete rozpustit šálek sody ve vlažné vodě a ponořit si do ní nohy asi tak na 30 minut. (V případě potřeby si lze v průběhu lázně dolévat teplou vodu.) Za druhé, můžete nanést malé množství jedlé sody na čisté a suché nohy chvíli předtím, než si natáhnete pár čistých ponožek.

Jablečný ocet

Kromě jedlé sody také můžete počítat s jablečným octem. I ten poskytuje úlevu od svědění. Stačí do něj namočit bavlněný hadřík a nohy si jím potřít. Soustřeďte se na prostory mezi prsty a nechte půl hodiny působit. Poté nohy opláchněte a dobře osušte.

Olej z čajovníku

Máte po ruce esenciální olej z čajovníku tea tree? Pokud ano, považujte ho za úžasný domácí prostředek proti svědivým prstům. Jediné, co musíte udělat, je přidat pár kapek oleje na půl šálku vody a poté využít bavlněný hadřík. Namočte, zázrak aplikujte na prsty a jejich okolí, nechte 15 až 20 minut působit a opláchněte.

Kokosový olej

Nemáte-li čajovník, nevadí. I kokosový olej si s nezvanými bakteriálními návštěvníky poradí. Pokryjte jím každý kousek svých prstů a chodidel (stačí tenká vrstva) a po několik minutách otřete přebytky čistým ručníkem.

Čajové sáčky

Až vypijete svůj oblíbený černý čaj, nevyhazujte sáčky! Pár si jich nastřádejte do zásoby a doslova jimi obložte svoje nohy. Nebo černý čaj klasicky vylouhujte a naneste ho na své dolní končetiny s pomocí houbičky. Opět si dávejte pozor na to, aby se dostal do všech prostor. Nechte 20 minut působit, poté opláchněte a nohy důkladně osušte. Všechny postupy, včetně právě uvedeného, opakujte do zlepšení stavu.

Zdroj:https://www.medicalnewstoday.com/articles/323491, https://health.clevelandclinic.org/home-remedies-for-itchy-skin/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat