Prostreno.cz

Správné potraviny blokující růst děložního myomu

Mezi typické symptomy děložního myomu patří prodloužené a silnější menstruační krvácení, tlak v pánvi či obtížné močení. Není třeba se hned stresovat! Jezte správné potraviny a pijte vhodné nápoje!

Odborníci říkají, že asi jedna ze čtyř žen se ve svém životě setká s děložním myomem. Vždy ale není nutné se skutečně obávat o svůj život, protože tento stav zahrnuje růst nerakovinných nádorů, které přicházejí v různém počtu a velikostech. Stává se, že se myomy zvětší či zmenší, některé z nich samy vymizí. Pokud i vám lékař potvrdil, že máte myom, existují různé domácí léky, které jeho růst blokují. Co všechno můžete vyzkoušet?

Jezte více čerstvého ovoce a zeleniny

Jedním z nejlepších způsobů, jak se s myomem vypořádat – přirozeně, je posun do zdravější denní stravy. Spotřeba sortimentu ovoce a zeleniny dodává tělu vitaminy a minerály potřebné pro hojení a dosažení optimálního zdraví. Čerstvé plody jsou také napěchované vlákninou potřebnou pro vyvážení hladin vašich hormonů.

Podávejte ryby

Sardinky, losos, tuňák, sleď a halibut. To jsou některé příklady ryb, které byste měli jíst, když trpíte myomy. To proto, že jsou nabité omega-3 mastnými kyselinami, které pomáhají odvrátit zánět způsobený těmito nerakovinovými výrůstky. Léčba zánětu pomáhá výrazně snížit bolestivé příznaky myomu.

Konzumujte sójové boby a sójové produkty

Kdykoli jsou vaše hormonální hladiny rozbouřené, konzumujte sóju a různé sójové produkty. Všechny jsou nabité fytoestrogeny – rostlinnými sloučeninami, které napodobují působení hormonálního estrogenu. S dostatečným množstvím fytoestrogenů mohou myomy přirozeně zmizet – a také je možné zabránit vzniku nových.

Zvyšte příjem česneku

Jeden z nejjednodušších způsobů, který myomy likviduje, je příjem dvou až tří stroužků česneku denně. Tato velmi účinná bylina je známá svou schopností léčit myomy a jiné formy nádorů v těle. Mnoho žen je s účinností česneku naprosto spokojeno!

Pijte jablečný ocet zředěný vodou

Jablečný ocet pomáhá při rozpouštění myomů a mírnění doprovodných příznaků, například bolesti při pohlavním styku. Začněte přidáním lžíce jablečného octa do sklenice vody. Tak si na jeho chuť budete postupně zvykat.

Konzumujte mléko a potraviny bohaté na vápník

Podle jisté studie ženy, které vypily nejméně 4 sklenice mléka denně, měly sníženou incidenci myomů. Odborníci se domnívají, že je to díky vápníku, o němž je známo, že zpomaluje šíření rakovinných buněk. Kromě mléka jsou dalšími dobrými zdroji vápníku mléčné výrobky, tmavě zelená listová zelenina a sója.

Dodržujte příjem dvou šálků zeleného čaje denně

Díky sloučenině známé jako EGCG pomáhá konzumace zeleného čaje při inhibici růstu myomů. Podle odborníků byste měli užívat dva až tři šálky tohoto oblíbeného nápoje denně. V mezičase si masírujte břicho ricinovým olejem. Toto konkrétní řešení myomu se však nedoporučuje, pokud máte menstruaci, nebo se snažíte otěhotnět.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK546680/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat